Председателката на групата общински съветници от ГЕРБ в Столичния общински

...
Председателката на групата общински съветници от ГЕРБ в Столичния общински
Коментари Харесай

Малина Едрева: Кметът на Изгрев - некомпетентност, незаинтересованост или нещо друго...

Председателката на групата общински съветници от ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева написа следното във фейсбук:

" Некомпетентност, индиферентност или нещо друго...

Очевидно „ борбата “ на кмета на регион “Изгрев ” за опазване, в случай че не възстановяване на качеството на живот в един от най-гъсто застроените региони на София е завършила тихомълком и безславно.

След велия му опит да прокара противозаконен референдум за презастрояването на територията на региона, който щеше да погази някои съществени конституционни права на жителите да се разпореждат с имуществото си, в този момент той ни предлага да допуснем построяването на следващата 6-7 етажна постройка на улица “Николай Хайтов ”.
 Малина Едрева: Тежко̀ ни, щом посегнанаха на Пирогов и пироговци... Малина Едрева: Тежко̀ ни, щом посегнанаха на Пирогов и пироговци...
  Това написа в профила си във Фейсбук ръководителят на групата съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева. Теж...

С почтено звучащ отчет, по отношение на „ осъществяване на процедура по реда на §8, алинея 2, т. 1 от ПР на Закона за устройство на територията “ кметът ня БСБ в действителност ни предлага да продадем общински терен на цени под пазарните, с цел да може вложителят да осъществя оптимално застрояване в другите си два прилежащи парцела.

Има самочувствието да аргументира предлагането си пред комиите в Общинския съвет потвърждавайки, че такова увеличение на вероятното застрояване няма да се случи, а че някой желае да купи общинския парцел, просто с цел да го облагороди. Само че всички слушаме от десетилетия за светлото бъдеще, обрисувано от политиците от Българска социалистическа партия. И ние към този момент не им имаме вяра. Затова дружно с сътрудниците от групата на ГЕРБ изрично се противопоставяме и няма да позволим тази продажба, а на господин кмета ще напомним, че той - като областен кмет има отговорност за облагородяването на общинската благосъстоятелност.

Радвам се, че след две години на поста си господин Делян Георгиев стартира най-малко да предлага законосъобразни решения. Искрено се надявам да не му отнеме още толкоз с цел да стартира да предлага и целесъобразни, транспарантни решения в полза на жителите на регион “Изгрев ”. "

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР