Председателката на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Столичния

...
Председателката на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Столичния
Коментари Харесай

Малина Едрева определи ковид мерките на Стойчо Кацаров като лудост

Председателката на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Столичния общински съвет дефинира в пост във Facebook като " полуда " коронавирус ограниченията, наложени от служебния здравен министър и укори президента, че го е подкрепил.

Публикуваме поста без редакторска интервенция: 

" Децата са ни най-ценни. Затова си ги заключете у дома.

Това на процедура ни сподели министърът на опазването на здравето Кацаров, този сантимент поддържа и единствения човек с действителни пълномощия да спре тази лудост- Румен Радев.

След 5 месеца вегетиране в министерските кресла, съзвездието министри в служебния кабинет изчакваха да мине и последния месец, да вземат последната министерска заплатка и вероятно да пристигна някой различен, който да се захване да ръководи, а не просто да упражнява власт.

За страдание обаче преди този момент настъпи следващата вълна на болни, приети в болница и умряли.

Като цяло се възпирам от коментар на дейностите на Президента и министрите му, само че имаме мъчно реализиран публичен консенсус и техен безапелационен ангажимент, че учебните заведения би трябвало да затворят последни, а те затварят първи и то без време за подготовка и никой не може да си разреши да мълчи.

Въпреки привилегията да се обитават в министерските кабинети от май 2021г, а не през май 2020г, Кацаров, Денков и техните сътрудници от министерствата на финансите, стопанската система, младежта и спорта, културата съумяха да сътворят в границите на ЕДИН ден следната картинка:

- затворени учебни заведения без даже да се опита ротационно присъствено образование на другите класове (защото по този начин и не откриха времето и потенциала да основат механизми за тестване на учениците и учителите),

- хиляди родители, които просто си остават у дома, тъй като от тях се чака за един ден да намерят кой да се грижи за децата им в подготвителна група или начално учебно заведение (докато министърът на образованието не съумява за същия един ден да контракти с сътрудника си най-малко пролонгация до края на седмицата, с цел да даде късмет на фамилиите с такива деца да потърсят решение)

- опашки пред имунизационните центрове (каквито те 5 месеца не си направиха труда да откриват, от самото начало Столична община сама движеше имунизационната акция в града),

- срив в системата за документи (защото не счетоха за нужно да разгласят авансово, че ще вкарат такива условия, с цел да могат българите да са подготвени),

- мога да не преставам да изброявам достиженията на тази звездна плеяда министри със затворените спортни клубове и зали, тъй като явно всеобщият спорт не е значим, нито хората, които работят в тях или палатките, които се подвигат в НДК, пред театри, музеи и галерии, тъй като културните ни институции са задоволително богати, с цел да влагат в медицински проби, вместо в културно наличие.

Училищата затваряха и преди. Когато нямаше маски и дезинфектанти, а да не приказваме за проби, ваксини или задоволително данни по какъв начин се развива и популяризира вируса, учителите, шефовете, родителите и децата направиха чудеса и минаха за един уикенд към отдалечена форма на образование. В него не се включиха всички деца, нито всички учители имаха визия какво в действителност изисква този метод на преподаване. Училищата затвориха и когато създадените количества ваксини не доближиха и всички следяхме информацията по какъв начин и къде ще бъдат разпределени следващите 10-20 хиляди предстоящи дози.
 Малина Едрева: Не е за поверие това, което слушам в този миг от министър Кацаров Малина Едрева: Не е за поверие това, което слушам в този миг от министър Кацаров
" Не е за поверие това, което слушам в този миг от министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров, по Нова тв. Явно и назначилия го за м...

Днес имаме маски и дезинфектанти, само че нямаме надзор кой и по какъв начин ги употребява. Имаме ваксини, само че нямаме национална политика за поощряване на имунизирането, имаме данни за вируса, само че нямаме ограничения, преследващи дезинформацията. Имаме следващите ограничавания, само че нямаме нови механизми за отплата на хората, които не могат да работят или понасят финансова тежест в резултат на тях. Имаме математически модели и мъчително насъбран опит, само че нямаме навременни и прогнозируеми ограничения, за които да имаме задоволително време да се подготвим

Инструментите са налични, само че нямаме ръководещи, които знаят по какъв начин да ги употребяват.

И през днешния ден не децата и техните родители би трябвало да си останат у дома, а министър Кацаров, министър Денков и всичките им сътрудници, които се спотайват и оставят секторите, за които са виновни да се оправят както намерят за добре. Защото нали „ всеки самичък си преценява “, до момента в който не ни затворят по къщите ни и се окаже, че времето за преценка е било преди няколко месеца. "

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР