Председателката на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет от

...
Председателката на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет от
Коментари Харесай

Шефката на ГЕРБ в СОС подаде истинска оставка: №19

Председателката на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет от 2007 година насам Малина Едрева подаде оставка. При това същинска – за разлика от Корнелия Нинова тя нито ще я подлага на разискване, нито ще я отдръпва на правилото „ на кого ни оставяш”.

„ Време е да дам път на по-младите”, споделила пред кмета на София и след това пред сътрудниците си от групата на ГЕРБ Едрева. Тя не е предложила собствен правоприемник на поста, към този момент не е ясно кой ще го заеме.

Едрева е провела първо диалог с кмета на София Йорданка Фандъкова, тъй като не просто беше началник на предизборния щаб за нейните четири победни акции, с помощта на което тя се трансформира и в първата жена на поста, само че и в най-дълго управлявалия човек на тази позиция в историята.

Двете са близки и в живота.

Запознават се като директорки на учебни заведения на курс за повишение на компетентностите към Френския културен институт, около който Едрева среща освен Фандъкова, само че и бъдещия си брачен партньор – посланик.

Когато през 2007 година ГЕРБ се явява на първата си акция за локални избори, Фандъкова, която е заместник-кмет на Бойко Борисов предлага Едрева за листата общински съветници.

В началото Цветан Цветанов слага Малина на супер задна позиция, което я отхвърля да взе участие, само че е върната в играта от Фандъкова, като Едрева получава №19 в листата. Число, което носи шанс.

Избрана в градския парламент, точно Цветан Цветанов я предлага за началник на фракцията на болшинството и тя остава на поста четвърти мандат – към този момент 15 години.

През 2009 година, откакто Фандъкова смени креслото министър само че образованието с кметския стол в София, тя съобщи, че чака нейният правоприемник на поста да бъде човек със същия жанр и биография и беше ясно, че е показала Едрева.

В този миг 19 минути и други опозиционни медии получиха компромати, че Едрева е била директорка на сина на Ахмед Доган и са дружно членове в ученическо сдружение. Ние не публикувахме това, тъй като не е съществено някой да бъде упрекван за сходни неща, когато е

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР