Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е започнала спешна процедура

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е започнала спешна процедура
Коментари Харесай

Катаргейт: Мецола иска имунитета на двама евродепутати социалисти

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е почнала незабавна процедура за лишаване на имунитета на двама евродепутати по искане на белгийските управляващи по отношение на следствието им за корупция в Народното събрание, заяви неговата пресслужба.

Очаква се Мецола да разгласи публично настояването си на първата пленарна сесия на Народното събрание на 16 януари. След това то ще бъде изпратено на комисията по правните въпроси, която би трябвало да излезе с предложение за решение. Става дума за социалистите (Италия) и (Белгия).

Разследването, водено от белгийските полиция и прокуратура се отнася за обвиняванията за подкупи, получавани от евродепутати в подмяна на това, че са лобирали за семейството на Катар на неодтавна приключилото Световно състезание по футбол. Главната обвинена, някогашната зам.-председателка на Народното събрание Ева Кайли, гръцка социалистка, се намира в белгийски следствен арест и беше отстранена от служба. 

Мецола разгласи и че счита в околните дни да разгласи желанията си за промени във вътрешните правила на Европейския парламент, засягащи лобизма и честността на депутатите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР