Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се обяви за участие на Запада в следващия форум на Г-20, дори ако Путин е там

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се разгласи за присъединяване на Запада в идната среща на върха на Г-20 през ноември в Индонезия – макар евентуалното наличие на съветския президент и войната в Украйна, съобщи Франс прес.

" Според мен е по-добре да му кажем (на Владимир Путин, бел. АФП) в лицето, в случай че той пристигна, какво считаме и той да заеме позиция ", съобщи Фон дер Лайен нощес по телевизия Цет Де Еф.

Тя сподели това в отговор на въпрос, обвързван с концепцията западните страни да бойкотират Г-20. Междувременно в родната й Германия се организира среща на върха Г-7. " Г-20 е прекомерно значима за разрастващите се, за нововъзникващите пазарни стопански системи, с цел да позволим Путин да я унищожи ", добави Фон дер Лайен. " Едно е ясно, че няма да има business as usual, т.е. нормалност " в връзките с Путин, отсече европейската ръководителка.

Ако западните водачи заминат за Бали, Индонезия, където ще заседава Г-20, това ще е първата им физическа среща с съветския президент от началото на нашествието на Москва в Украйна. " Ще би трябвало да беседваме дружно (с страните членки на ЕС) " по въпроса, сподели Фон дер Лайен.

Запитан през днешния ден по същата тематика, немският канцлер Олаф Шолц също отвари малка врата за присъединяване във форума на Г-20, даже в случай че Путин бъде там. " Дотогава светът към момента може доста да се промени, само че е доста ясно, че Г-20 играе значима роля ", сподели той за Цет Де Еф. " Всички страни (от Г-7) са съгласни с това ", добави Шолц и увери, че има " общо разбиране и предпочитание да не бъде торпилирана Г-20 ". " Ще би трябвало да решим тъкмо преди самото пътешестване ", предизвести обаче той, имайки поради възможни контакти с Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР