Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в
Коментари Харесай

Украйна показа убитите в Буча на Фон дер Лайен. Вижте как реагира тя

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в украинския град Буча, станал знак на зверствата на войната в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен, придружавана от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и от словашкия министър председател Едуард Хегер, разгласи по-рано през днешния ден, че ще посети столицата Киев в символ на поддръжка за Украйна.

Тримата представители посетиха всеобщите гробове, изкопани в Буча, с цел да бъдат заровени десетки мирни жители, починали там.

Von der Leyen in Bucha earlier today
— Maria Tadeo (@mariatad)

Днес украински следователи започнаха да ексхумират един от тези гробове - дълъг трап, изкопан зад черква в града.

Екип на Агенция Франс Прес, по време на посещаване в града в събота, два дни след освобождението му от съветските войски, които окупираха Буча в продължение на седмици, видя също 20 натрупа в цивилни облекла, на улица в града. Ръцете на едно от телала бяха вързани зад тила, напомня организацията. По-късно бяха оповестени и други фотоси и бяха открити още тела.

Украинските управляващи и Западът осъдиха военните закононарушения, за които се допуска, че са осъществени от съветските бойци, окупирали града.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР