Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна днес
Коментари Харесай

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде през днешния ден в Киев на третото си посещаване в Украйна от началото на войната с Русия през февруари, съобщи Франс прес. Тя ще разиска с украинските водачи интеграцията на някогашната руска република в Европейския съюз и стопански въпроси.

В Туитър тя е разгласила своя фотография на жп гарата в Киев и прецизира, че е за трети път в Украйна от началото на войната на 24 февруари т.г.

„ Аз съм в Киев на третото си посещаване от началото на съветската война. Ще разисквам с президента Володимир Зеленски и министър-председателя Шмигал по какъв начин да продължим да сближаваме нашите стопански системи и нации, до момента в който Украйна напредва с присъединението към Европейски Съюз “, написа тя в поста си.

Припомняме, че Европейският съюз даде през юни на Украйна статут на претендент за участие. Бившата руска република, която упоритости да се причисли и към НАТО, само че евроатлантическите й желания провокираха недоволството на Русия, която предприе инвазия на нейна територия на 24 февруари.

В отговор на военното навлизане Западът наложи редица наказания на Русия и стартира да доставя на Украйна оръжия, които се оказаха жизненоважна поддръжка за страната и й разрешиха да си върне през последните седмици огромни територии, които бяха окупирани след нашествието, отбелязва Агенция Франс Прес.

Украйна обаче се надява и на финансова помощ, защото стопанската система й се срина поради войната, а обстановката с доставките на електрическа енергия и отоплението се обрисува сложна в областите, където се водят сражения.

Украинският министър на финансите Сергий Марченко сподели през май, че по негови оценки страната се нуждае от пет милиарда $ месечно, с цел да може да покрива бюджетния си недостиг.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР