Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна днес
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев, за да обсъди интеграцията на Украйна в ЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде през днешния ден в Киев на третото си посещаване в Украйна от началото на войната с Русия през февруари, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя ще разиска с украинските водачи интеграцията на някогашната руска република в Европейския съюз и стопански въпроси.

" Пристигнах в Киев за трети път от началото на войната от Русия ", разгласи самата Фон дер Лайен в Туитър. Тя означи, че ще се срещне с президента Володимир Зеленски и министър-председателя Денис Шмигал.

Ще обсъдим " доближаването на нашите стопански системи и нации в миг, когато Украйна напредва към присъединение " към Европейски Съюз, добави Фон дер Лайен.

Европейският съюз даде през юни на Украйна статут на претендент за участие. Бившата руска република, която упоритости да се причисли и към НАТО, само че евроатлантическите й желания провокираха недоволството на Русия, която предприе инвазия на нейна територия на 24 февруари.

В отговор на военното навлизане Западът наложи редица наказания на Русия и стартира да доставя на Украйна оръжия, които се оказаха жизненоважна поддръжка за страната и й разрешиха да си върне през последните седмици огромни територии, които бяха окупирани след нашествието, отбелязва Агенция Франс Прес.

Украйна обаче се надява и на финансова помощ, защото стопанската система й се срина поради войната, а обстановката с доставките на електрическа енергия и отоплението се обрисува сложна в областите, където се водят сражения.

Украинският министър на финансите Сергий Марченко сподели през май, че по негови оценки страната се нуждае от пет милиарда $ месечно, с цел да може да покрива бюджетния си недостиг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР