Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Различията с Великобритания остават

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че позициите в договарянията за комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия си остават раздалечени по въпросите за разпоредбите за конкуренцията и за достъпа на европейски риболовни кораби до английски води, съобщи Ройтерс.

Фон дер Лайен съобщи, че до неделя двете страни ще вземат дефинитивно решение " дали са налице условия за съглашение или не ". " И в двата случая, след по-малко от три седмици ще има ново начало сред остарели другари ", сподели тя на конференция в Брюксел след срещата на върха на Европейски Съюз.

Ние разбираме, че Англия желае да има цялостен надзор над водите от своята икономическа зона, само че и Лондон " би трябвало да разбере законните упования на риболовните флоти на Европейски Съюз ", които от десетилетия и даже от по-дълго време правят лов на риба в английски води, посочи председателката на Европейска комисия.

" Ще бъде почтено съперниците на нашите компании да получават същите условия на нашите лични пазари ", сподели фон дер Лайен по отношение на настояването на Европейски Съюз да се запазят идентични индустриални стандарти в бъдеще, в случай че общият пазар с 450 милиона консуматори остане отворен за Англия.

" Това обаче не значи, че ние ще пожелаваме от Обединеното кралство да следва всяка наша стъпка, когато ние решим да минем на по-амбициозно ниво... (Британците) ще си останат свободни, суверенни, в случай че предпочитате този термин - да решат по какъв начин желаят да постъпят. Ние просто ще нагаждаме изискванията за достъп до нашите пазари съгласно решенията на Обединеното кралство, като това ще важи и в противоположния случай ", акцентира председателката на Еврокомисията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР