Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер ЛайенУрсула фон

...
Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер ЛайенУрсула фон
Коментари Харесай

Европа трябва да втвърди тона по отношение на нечестните търговски практики на Китай

Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи, че Европа би трябвало да втвърди тона си в диалозите с Китай по отношение на възприетите нечестни търговски практики от китайска страна. Изразената от Фон дер Лайен позиция, за която заяви Ройтерс, идва единствено дни преди визитата на немския канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 в Пекин, съобщи Си Ен Би Си.

Според ръководителката на Европейска комисия европейските компании би трябвало да имат същия пазарен достъп в Китай, какъвто китайските компании имат в Европа.

Тя също по този начин прикани Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 да заеме твърда позиция пред китайските управляващи по отношение на свръхкапацитета на азиатския колос и нелоялните му практики, свързани с конкуренцията.

Вчера американският финансов министър Джанет Йелън зае сходна позиция, заявявайки в изявление за Си Ен Би Си, че не изключва предприемането на каквито и да е ограничения, в това число и налагането на мита против Китай на фона на опасенията, че Пекин съзнателно наводнява интернационалните пазари с евтини " зелени " технологии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР