Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заплаши Русия с

...
Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заплаши Русия с
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен заплаши Русия със сурови санкции

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заплаши Русия с всеобхватни и строги наказания, в случай че продължи ескалацията на спора с Украйна.

„ Подготвили сме пакет с финансови и стопански наказания, които ще обиден даже самия президент Путин. „ Северен поток “ 2 също е част от тези наказания “, съобщи фон дер Лайен в изявление за немския вестник „ Ханделсблат “ и френския „ Лез Еко “.

Мерките ще прекратят достъпа на Русия до задграничен капитал и ще спрат вноса за Русия на механически артикули.

Целта им е да създадат съветската стопанска система „ още по-слаба “, показва председателката на Еврокомиисята.

Ще бъдат съществено наранени и хора от обкръжението на Путин.

Технологичното ембарго пък ще попречи на Русия да развива въоръжението си. „ Русия няма да има достъп до софтуерни детайли, от които има потребност и не може елементарно да замести със свои – в региона на изкуствения разсъдък, квантовите компютри, галактическите пътувания, лазерните технологии или оръжията “, споделя още Фон дер Лайен.

Тя не спести рецензии и към намесата на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер в спора с Украйна. „ Шрьодер е на заплата при съветски енергийни предприятия и надлежно съставлява техните ползи “, разяснява тя изявленията му.

Съединени американски щати обявиха през вчерашния ден, че Русия е подготвила няколко разновидността на претексти за настъпление в Украйна, в това число потребление на агитационен видеозапис, показващ инсценирано нахлуване.

Вчера Кремъл упрекна Вашингтон, че подценява апелите му за понижаване на борбата към Украйна единствено ден откакто Вашингтон разгласи, че ще изпрати още близо 3000 свои бойци в Полша и Румъния.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР