Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен открито заплаши компанията

...
Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен открито заплаши компанията
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен открито заплаши „АстраЗенека“ със забрана на износ

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен намерено заплаши компанията „ АстраЗенека “ със възбрана на експорт на имунизацията ѝ отвън Европейския съюз поради понижението на съгласуваните доставки на препарата в страните членки, съобщи ТАСС.

„ Имаме опция да забраним планувания експорт. Това е сигнал към „ АстраЗенека “ : изпълняваш контракта си с Европа, преди да започнеш да доставяш в други страни “, съобщи Фон дер Лайен в оповестено през днешния ден изявление за медийната група „ Функе “.

И акцентира, че в първото тримесечие компанията е доставила в Европейски Съюз едвам 30% от съгласуваните количества ваксина против ковид.

Едновременно с това председателката на Европейска комисия предизвести да не се бърза с планирането на летните отпуски предвид на пандемията от Covid-19: „ Още е прекомерно рано да се водят полемики за лятото. Засега сме в доста комплицирана обстановка, популяризират се по-агресивни разновидности на ковид, а в някои страни от Европейски Съюз стартира трета вълна “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР