Председателката на БСП Корнелия Нинова днес е посетила област Стара

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова днес е посетила област Стара
Коментари Харесай

Нинова от Раднево: Безчинствата на ГЕРБ на местно ниво продължават

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден е посетила област Стара Загора, като се е срещнала с регионалното управление на Българска социалистическа партия и общински съветници на партията в Раднево.

Обсъдени са били координирани по-нататъшни дейности за спасяването на общинската болница и медицинския център в града, прецизираха от пресцентъра на социалистическата партия.

" Моделът на ГЕРБ, въпреки и отхвърлен от централното ръководство, продължава да работи на локално равнище . Кметът и болшинството в общинския съвет от ГЕРБ продават общинската болница на доближен до тях и то за жълти стотинки . Тази и продажбата на болничното заведение във Велинград бяха мотивът да внесем в 45-о Народно заседание мораториум върху продажбите на общински и държавни лечебни заведения. Така ви дадох обещание при срещите си с вас и го изпълних ", обърна се Нинова към поданици на Раднево, които са събрали близо 2000 подписа в отбрана на единственото здравно заведение в общината .

Социалистите предизвикват локален референдум против приватизацията . " Днес насочваме зов към служебния здравен министър: Спрете безчинствата на ГЕРБ и спасете общинските лечебни заведения . За хората в дребните общини те са единственият метод да имат достъп до опазване на здравето. Другата седмица ще желаяме среща с него и дружно с общинските съветници и основателите на подписката ще му предоставим всички документи. Същите ще изпратим и в Прокуратурата, с цел да се ревизира има ли съзнателно докарване на болничното заведение до банкрут, с цел да бъде продадена след това на ниска цена на близки до властта ", съобщи Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР