Председателката на борда на директорите на АЕЦ Козлодуй Ива Едуард

...
Председателката на борда на директорите на АЕЦ Козлодуй Ива Едуард
Коментари Харесай

Нови конкурси за бордове в държавната енергетика

Председателката на борда на шефовете на АЕЦ " Козлодуй " Ива Едуард Николова е подала оставка пред " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) и по нейно искане Агенцията за обществените предприятия и надзор е оповестила във вторник конкурс за избор на самостоятелен член на управата на нуклеарната централа. Това изясни пред Mediapool изпълнителният шеф на БЕХ Валентин Николов.

Паралелно се организират още два състезанието за попълване на управите на други две дъщерни сдружения на холдинга – Мини " Марица Изток " и " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО). Интересът към шефските постове е сериозен.

Мини " Марица Изток " остана без изпълнителен шеф, откакто в края на юни Андон Андонов подаде оставка,. Той заемаше поста в продължение на седем години, участваше също в управата на БЕХ. Той бе определен и в новия ръб, след извършен от предходното ръководство на ГЕРБ конкурс за представители на страната във въгледобивното дружество. ЕСО остана с недоокомплектован състав на надзорния съвет от квотата на самостоятелните представители в управите на държавните сдружения, откакто се оказа, че предходният член на надзора не е освободен от поста и на негово място не може да бъде вписан различен.

Седем от деветимата кандидати за управата на държавните мини не престават присъединяване си в процедурата. За надзора на ЕСО са се явили петима, само че утвърдени за идващия стадий от състезанието са трима. Предстои да се разбере какъв брой и кои са претендентите за нов член на борда на АЕЦ " Козлодуй ".

Кандидатите за Мини " Марица Изток " са най-вече фрагменти от самото сдружение. Новият шеф ще бъде определен откакто се запълни съветът на шефовете. За вакантното място кандидатства предшественикът на Андон Андонов – Станимир Казлачев, който през 2013 година бе назначен за шеф на мините. Сред останалите кандидати са шефът на най-големия рудник на сдружението – " Трояново-север " - Стойко Башалов, както и шефката на финансово-икономическата дирекция на сдружението Илза Чинкова. Кандидатът Николай Ванчев също е от сдружението, останалите позволени претенденти са Тодор Тодоров, Васил Веселинов и Николай Пенчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР