„Председателите на партии се държат като племенни вождове на африкански

...
„Председателите на партии се държат като племенни вождове на африкански
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Председателите на партии се държат като вождове на африкански племена

„ Председателите на партии се държат като племенни вождове на африкански племена и всеки упорства, че би трябвало да стане на неговото. И ГЕРБ, и Има Такъв Народ имат своя истина, желаят тя да бъде наложена, всяко мнение се посреща коренно. В такава обстановка е естествено, че хората са поляризирани към всичко, без значение дали е нещо ново, или е нещо остаряло “. Това сподели пред БНР политологът Димитър Аврамов. Според него казусът на ГЕРБ и Движение за права и свободи е, че са в политическа карантина.

„ Движение за права и свободи има стратегически проблеми, партията е нарочена за флагман на корупцията. ГЕРБ се пробват да разчупят модела, само че към този момент несполучливо, очевидно не знаят по какъв начин “. В предаването „ Политически НЕкоректно “ Аврамов добави:

„ Важно за нас като общество е да не попадаме като заложници в корпоративните войни на този или оня политически олигарх и на неговите партии. Важно е, че каквото и да се случи – дали има някъде акция, най-после българските държавни институции се свиват и не престават да обслужват ползите на олигарси и на частни ползи. Важно е през тези избори да се създаде положение, в което да се намират рационални взаимни отстъпки в интерес на хората, да бъдат направени стъпки, тъй че България да не наподобява на гето на Европейския съюз “.
По думите на политолога е време гласоподавателите да гледат рационално и след изборите цялото общество да реализира голям напън над партиите в Народното събрание да беседват съответно за политики и проблеми, а не за разпределение на постове и кой какъв сектор от държавния бюджет да яхне и да стартира да го точи “.
Говоренето в „ аз “ форма би трябвало да завърши, безапелационен е Аврамов и акцентира, че сполучливият модел на развиване е постоянно по средата.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР