Председателите на Левицата в Германия - Янине Вислер и Мартин

...
Председателите на Левицата в Германия - Янине Вислер и Мартин
Коментари Харесай

Лeвицата в Германия търси конфликт с богатите за предстоящите евроизбори

Председателите на Левицата в Германия - Янине Вислер и Мартин Ширдеван показаха през днешния ден в Берлин предизборната си стратегия за идните евроизбори през 2024 година, заяви ДПА.

Предвидено е евроизборите да се проведат от 6 до 9 юни 2024 година във всичките 27 страни членки на Европейския съюз.

Ширдеван акцентира, че Левицата " не се състезава с десните популисти, с цел да активизира подли удари под кръста ", а по-скоро предлага " прогресивни концепции ". Тя търси спор с богатите и огромните корпорациите, " само че не по консервативен, а по сплотяващ метод ", уточни ръководителят на партията.

Левицата желае да наложи по-високи налози на огромните корпорации в Европа , да разшири обсега на обществените стратегии и да наложи по-сериозен надзор върху постигането на по този начин наречените цели за климата.
 Германия се отхвърли да фиксира 2-та % от Брутният вътрешен продукт за защита в закон
Германия се отхвърли да фиксира 2-та % от Брутният вътрешен продукт за защита в закон

Представители на държавното управление са отказали да разясняват тематиката

Лидерът на партията Мартин Ширдеван уточни като цели битката с бедността и поемането на основни браншове като енергийните доставки от страна на обществения бранш .

" Ако желаете да съществува Европа, би трябвало да я отнемете от богатите ", разгласи съпредседателят на партията Янине Вислер.

Причината Левицата да избързва с оповестяването на предизборната си стратегия, е разбираме - от една страна са неприятните й изборни резултати на последните парламентарни избори, а от друга - вероятността да се появи конкурентна партия, учредена от дейния народен представител от Бундестага - Сара Вагенкнехт . Социологическите изследвания я сочат на трето място по известност измежду немските политици.
 Германия подтиква стагниращата си стопанска система с пакет от 7 млд. евро
Германия подтиква стагниращата си стопанска система с пакет от 7 млд. евро

Пакетът идва на фона на възходящо публично неодобрение към ръководещата коалиция

При днешното показване на програмата си Уислер и Ширдеван на няколко пъти повториха " Левицата е бастионът против дясното ". След това прибавиха, че партията им се опълчва на озлоблението и страха, само че не могат да отрекат, че доста хора са гневни .

Ето за какво в програмата, която е над 80 страници , са заложени повече обществени разноски, повече налози върху високите приходи и корпоративните печалби; прецизно съблюдаване на уговорките по стратегиите за " климатична правдивост ", в това число посредством обществени енергийни пакети и снабдители на сила с нестопанска цел; политика за даване на леговище с допустимо минимум ограничавания за по този начин нареченото обществено морско избавяне ; подсилване на Европейския парламент в политическата конструкция на Европейския съюз.

Проектът съдържа и редица съответни претенции, като да вземем за пример четиридневна работна седмица, главен европейски базов приход и в вероятност - безвъзмездни рейсове и влакове .

Уислер показа, че една от нейните обичани цели е основаването на " Обединени железници на Европа ", компания-шапка, която да координира необятна железопътна мрежа с евтини билети.
 Германски леви провеждат през 2019 година
Германски леви провеждат през 2019 година " жълти жилетки "

Лявото придвижване е основано през септември 2018 година

По отношение на упоменатите гневни хора от управлението на партията споделят, че са нужни промени, които да подсигуряват обществена правдивост и условия, при които всички могат да живеят почтено, без ограничения, в един либерален Европейски съюз, с по-малко лобиране и с по-голям ангажимент към мира . В проектодокумента оферират Европейски Съюз да подеме дипломатическа самодейност за преустановяване на съветската война в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР