Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск

...
Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск
Коментари Харесай

Туск и Юнкер определиха като грешка липсата на решение за начало на преговорите със Скопие и Тирана

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер дефинираха като неточност това, че държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз нощес не взеха решение за начало на присъединителните договаряния със Скопие и Тирана.

Юнкер назова неналичието на решение „ тежка историческа грешка” и изрази вярата скоро тя да бъде поправена. Той добави, че е доста отчаян от снощните диалози.
Борисов в Брюксел: Има боязън от разширението на Европейски Съюз Премиерът счита, че Албания и Северна Македония постоянно са имали поддръжката на България
Развитието на събитията не е неуспех, а неточност, уточни Туск. По неговите думи 24-25 от 27 страни са подкрепили предлагането договарянията да стартират.

„ Необходимо беше единогласие, Европейски Съюз е комплициран политически организъм и е правилно, че от време на време лишава доста време да се вземе решение”, добави той. По думите на Туск, Северна Македония и Албания нямат виновност и отчетите на Европейска комисия ясно демонстрират, че са създали това, което е било поискано от тях.
Франция спря Албания и Северна Македония по пътя към Европейски Съюз Освен това други две страни са отказали да поканят двете страни
„ Тези две страни са подготвени за начало на договарянията и имат право да договарят още от през днешния ден, само че за жалост няколко страни от Европейски Съюз не са готови”, разясни Туск.

Той прикани албанците и северномакедонците да не се предават. Туск и Юнкер бяха на мнение, че неналичието на решение нощес не слага края на разширението на Европейски Съюз, а бележи краткотрайна рецесия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР