Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на

...
Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Мишел още не са разговаряли за протоколния инцидент в Турция

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел към момента не са разговаряли за протоколния случай в Анкара от началото на тази седмица. Това удостовери представител на Европейска комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не ми е известно двамата да са разговаряли по този въпрос, съобщи представителят на конференция, запитан дали Мишел е приказвал с Фон дер Лайен, каквото желание е изразил нощес в телевизионно предаване.

Говорителят не пожела да каже дали съгласно Европейска комисия Мишел носи частична отговорност за случая, при който Фон дер Лайен остана права, до момента в който Мишел и турският президент Реджеп Ердоган се разположиха в кресла пред знамената на Европейски Съюз и на Турция.

Говорителят не пожела да разяснява и информация за подготвяно от евродепутати искане за оставката на Мишел. Предвижда се срещата в Анкара да бъде разисквана от Европейския парламент по-късно този месец.

Председателят на Европейския съвет се избира от страните от Европейски Съюз с мандат от две години и половина.

Мандатът на Мишел изтича в края на тази година и може да бъде възобновен еднократно с единомислеща поддръжка. В последните месеци в европейската преса зачестяват сериозните оценки за работата на Мишел и неналичието на задоволително наличие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР