Председателите на десетте организации, част от БАК обясниха, че в

...
Председателите на десетте организации, част от БАК обясниха, че в
Коментари Харесай

Земеделците още не са решили ще протестират ли

Председателите на десетте организации, част от БАК обясниха, че сега заседават техните структури по места и в късния следобяд ще стане ясно дали одобряват предложенията на държавното управление за помощ от под 10 лв. на декар в този момент за първите 3000 декара на зърнопроизводителите и още 10 лв. до септември. Предвиждат се още по 5 лева помощ за всички идващите декари в този момент и още 5 лева до септември.

Зърнопроизводителите обаче би трябвало да потвърдят загуби посредством декларациите си до Национална агенция за приходите, с цел да получат това подкрепяне, съобщи през вчерашния ден министър председателят акад. Николай Денков. 150 млн. лв. са отделени за секторите отвън зърнопроизводството.

 

Браншът упорства за законодателни промени, нужни на бранша, с цел да действа обикновено. От там желаеха гаранции и периоди за случването им.

Ако бъдат поканени в Министерството на земеделието, фермерите ще отидат още през днешния ден. Оказа се обаче, че в 12.00 часа в агроведомството са поканени протестиращите пред него земеделци, които желаят оставката на земеделския министър, само че не и тези, които преговаряха през вчерашния ден с него, предават от БНР. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР