Председател на Столичния общински съвет (СОС) може да избран само

...
Председател на Столичния общински съвет (СОС) може да избран само
Коментари Харесай

Лилков: Изборът на председател на СОС може да бъде обвързан с бъдещето на кабинета

„ Председател на Столичния общински съвет (СОС) може да определен единствено след договаряния сред главните политически сили в съвета. Въпросът за София може да бъде привързан с държавното управление и неговото бъдеще “. Това сподели Вили Лилков, общински консултант от КОД, който беше и претендент за кмет, по БТВ.

На първото съвещание на СОС през вчерашния ден, когато встъпиха в служба новите съветници, те не съумяха да изберат ръководител. Без ръководител не може да стартира всъщност работата на Общинския съвет.

„ Извън ПП-ДБ всяка от политическите сили съобщи, че няма да взе участие в ръководството, няма да прави „ сглобки “. Малко странни заклинания. Повечето хората към момента ги държи предизборната тресчица, тя би трябвало да се изживее “, разяснява Лилков.

Според него пътят към договарянията минава през това да се не помнят предизборните конфликти, когато по традиция се изговарят тежки думи.

„ Чисто аритметично въпросът може да се реши единствено от ПП-ДБ от една страна в настройка или с ГЕРБ, или с Българска социалистическа партия. „ Възраждане “ са безапелационни, че няма да вземат участие в ръководството. Затова приканвам тези съществени политически играчи да седнат на масата и да договарят “, сподели Лилков.

Според него в стратегиите на политически сили има доста общи неща, които могат да бъдат поставени на масата като основа за бъдеща работа.

На въпроса дали би приел да стане ръководител на СОС, Лилков отговори: „ За ръководител на Общинския съвет би трябвало да бъде определен човек, зад който застава съществено политическо болшинство “.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР