Предричат котел за ВСУРуската армия отново настъпи в посока Купянск

...
Предричат котел за ВСУРуската армия отново настъпи в посока Купянск
Коментари Харесай

Две крачки до Купянск: руската армия сериозно напредва

Предричат " казан " за ВСУ

Руската войска още веднъж настъпи в посока Купянск в понеделник, 21 август. С поддръжката на оперативно-тактическата авиация и огъня на артилерията нашите войски усъвършенстваха позицията си по фронтовата линия. През деня се оповестява за тежки боеве към село Синковка, което е единствено на шест километра от Купянск.

Във връзка с ситуацията, врагът, наподобява, стартира да унищожава мостовете в покрайнините на града. Както означават военните публицисти, това е " доста сериозен знак " за триумфа на нашата войска, който е по-красноречив от всеки отчет.

Военният специалист Юрий Кнутов в изявление за MK приказва за вероятностите на нашето нахлуване и опцията за образуване на „ казан “ на този сектор от фронта.

В понеделник следобяд от фронта още веднъж стартира да идва информация за завладяването на Синковка, село, ситуирано близо до Купянск (Харковска област). Изглежда обаче информацията е била преждевременна. От пресслужбата на Министерството на защитата оповестиха единствено за възстановяване на позицията на нашите войски по фронтовата линия.

Редица канали в Telegram също оповестиха началото на щурма на Петропавловка, село, покриващо Купянск от североизток. Там съперникът образува спонтанен укрепен регион.

„ Вражеските елементи напущат позициите си. Предварителен отчет за изтеглянето на главните сили от региона: Петропавловка, Кашаровка, Подол, Куриловка. За врага е явно, че е безсмислено да се задържат тези селища “, написа каналът „ Сводки и Аналитика СВO “.

Малко по-късно каналът заяви за " мощен удар на нашите войски " на южния фланг в региона на Кисловка и Котляровка:

„ Води се танкова борба. Продължава най-мощният обстрел на позиции на съперника по съвсем цялата линия на прикосновение в това направление.

В същото време някои военни специалисти признаха, че при сполучливо нахлуване на нашите войски врагът може скоро да се окаже в „ котела “.

„ Настъпателни дейности на въоръжените сили на Руската федерация със силите на танков пробив от обитаемоте места Кисловка-Котляровка в посока Купянск. Изглежда, че кипи казан. Въоръжените сили на Украйна към този момент са обути в панталони и опънати по фронта “, означи каналът „ Купянск наш. “

Друг знак, че съветските войски постепенно, само че несъмнено изтласкват врага, беше информацията от ръководителя на военно-гражданската администрация на Харковска област Виталий Ганчев, който удостовери, че Въоръжените сили на Украйна са в бягство. Преди две седмици целият щаб на въоръжените сили на Украйна беше изведен от Купянск, а в понеделник си потегли и последният „ щабен офицер “.

Преди отстъплението наподобява, че врагът се е опитал да забави настъплението на нашите войски и е почнал да подкопава мостовете, създавайки отбрана по река Оскол. Информация за подкопаването на мостовете по реката се появи в неделя вечерта. Още в понеделник тази информация също беше документирана - в мрежата стартира да циркулира видео с взривяването на моста на няколко места. Най-близкият наличен пункт в този момент се намира на 30 километра от Купянск, в региона на Боровое, пътуването до което ще отнеме няколко часа.

Военният сътрудник Евгений Поддубни видя позитивни знаци за нас във взривяването на мостовете.

„ Врагът стартира да взривява мостове в покрайнините на Купянск, окупиран от киевския режим. Това е доста сериозен знак за сполучливите дейности на съветската войска, който е по-красноречив от всеки отчет “, написа военният сътрудник.

Липсата на мостове обаче не е съдбовна - нашите войски приготвят понтони, с цел да форсират реката, заяви каналът " Записки на ветерана ": „ Стратегическите височини в предградията на Купянск са наши. В близко бъдеще очаквайте положителни вести от нашите съседи – 6-ти и 1-ви танкови “.

Според военния специалист, шеф на Музея на Противовъздушна отбрана Юрий Кнутов, тактическата цел, която си поставихме, е реализирана.

- Имаше задача да се принуди съперника да изтегли войските от Артемовското направление и да ги трансферира в Купянское. Отначало украинското командване направи всичко, с цел да не трансферира постоянни елементи. Затова в купянското направление бяха изпратени отрядите на териториалната защита, единиците за бойна поддръжка. Не съумяха да изпълнят задачата си. Противникът нямаше различен избор, с изключение на да отстрани същинските бойни елементи и да ги изпрати в посока Купянск, с цел да се опита да спре нашето нахлуване.

Военният специалист приказва и за вероятностите на настъплението ни в Купянското направление. Той, както и други специалисти, не изключи опцията за обграждане на вражеските войски.

- Има някои преимущества на региона. Голямият брой гори опростява напредъка на нашите войски. Офанзивата към този момент е в ход, може би не с доста бързи темпове, както биха желали мнозина, само че се движи устойчиво и решително. Пресякохме река Жеребец на няколко места, а в този момент се готвим да преминем и на други места, с цел да осигурим предмостията и да продължим напред непосредствено към Купянск.

Нашите войски напредват към по-изгодни линии и позиции. Въпреки че опцията да се вземе Купянск в клещи не е отстранена. И, несъмнено, нашите войски ще се оправят с това.

Юрий Кнутов изясни за какво врагът съзнателно „ разпръсква “ информацията, че той сякаш целеустремено предава Купянск, с цел да притисне по-късно нашите огромни сили в този регион, принуждавайки ни да пазиме града от фланговете. Вражеските „ пълнежи “ също съдържат информация за прехвърлянето на в допълнение съоръжение и оръжия.

- Сега киевският режим се пробва да се преструва, че обстановката в Купянско направление е постоянна, украинските елементи се оправят, а обстановката на фронта е сякаш в тяхна изгода. За да направи това, врагът цитира такива причини като дребен прогрес в посока Ореховское (главно в сивата зона) и достъпа до първата линия на защита. Те също по този начин се пробват да показват обстановката в купянската посока като подготовка за възможна контраофанзива...

Успоредно с това има офанзиви на територията на Русия. Наскоро на въоръжените сили на Украйна към този момент бяха „ дадени “ цели 42 изстребителя, макар че никой не им е заречен в такова количество... Тоест, пред нас се разпростира шоу, във връзка с което Зеленски и неговия тим са огромни майстори. Но бих се отнесъл с съмнение към информацията от Киев, тъй като главната им задача е да основат медийна „ победа “, макар че същинска победа няма.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР