Предрешено! Само един кандидат за ректор в ПУ Кой ще

...
Предрешено! Само един кандидат за ректор в ПУ Кой ще
Коментари Харесай

353 делегати избират ректор на ПУ, а кандидатът е един

Предрешено! Само един претендент за ректор в ПУ

Кой ще ръководи Пловдивския университет в идващите 4 години, взема решение през днешния ден Общо заседание на вуза. До момента има подадена единствено една кандидатура - на проф. доктор Румен Младенов. Регламентът обаче разрешава в борбата да се включат противници и в самия избирателен ден, който стартира в 10 часа в Градския дом на културата " Борис Христов " с доклад на досегашния ректор проф. доктор Запрян Козлуджов. Той няма повече право да се кандидатира, защото има два мандата зад тила си.

В процедурата по избора на приемника му ще вземат присъединяване 353 делегати, измежду които има представители на всички 9 факултета на висшето учебно заведение и на двата филиала в Смолян и Кърджали. Сред делегатите са и 65 студенти - 47 представители на Студентски съвет и 18 докторанти. Присъствието на две трети от всички делегати е нужният кворум за провеждането на избор, оповестяват от висшето учебно заведение.

След доклада на ректора проф. доктор Запрян Козлуджов за миналия четиригодишен мандат Общото заседание ще одобри и доклад на Контролния съвет към университета.

Освен ректор то би трябвало да избере и 45 членове на новия Академичен съвет, както и нов Контролен съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР