Предприятията с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност

...
Предприятията с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност
Коментари Харесай

НАП предлага алтернатива за големи фирми със софтуер за управление на продажби

Предприятията с доходи от продажби над 16 млн. лева, стойност на активите по баланс над 8 млн. лева и личен състав от над 50 души (за които са налице най-малко 2 от трите критерия) и чиито продажби в брой са под 5% от приходите, ще могат да изберат да употребяват и програмен продукт за ръководство на продажбите (СУПТО), който основава типов одиторски файл.
Компаниите, избрали новата опция, би трябвало да приведат активността си в сходство с Наредба Н-18 до края на март 2020 година е записано в план за изменение на наредбата, оповестен за публично разискване от Министерството на финансите.
Тези предприятия ще би трябвало да изпращат в Национална агенция за приходите стандартизирания си одиторски файл един път годишно. Мотивите за предлагането са свързани с огромната трудност на ERP системите, с обстоятелството, че тези предприятия имат дребен дял на продажби в брой и нуждата от комплицирана и изискваща време доработка на системите.
Ниският дял на заплащанията в брой в композиция със заложените стопански критерии обуславя и по-ниския данъчен риск за тези компании.
Поради огромното многообразие на софтуерите, употребявани в онлайн търговията, опция да приведат активността си в сходство с Наредба Н-18 до края на март 2020 година ще получат и електронните магазини, които не употребяват различен програмен продукт за ръководство на продажбите, с изключение на софтуера на електронния магазин.
Предлага се смяна и в периода за търговците, регистрирани или нерегистрирани по Данък добавена стойност, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите (СУПТО), които да приведат в сходство активността си до 31 януари 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР