Предприятие за производство на части и принадлежности за автомобили ще

...
Предприятие за производство на части и принадлежности за автомобили ще
Коментари Харесай

Производител на автомобилни части ще строи завод в Тракия икономическа зона

Предприятие за произвеждане на части и такъми за коли ще бъде построено в Тракия икономическа зона на територията на община " Марица ", с. Радиново. Това заяви за Българска телеграфна агенция притежателят на строителната компания " Сиенит " Валентин Кънчев. Очаква се строителството да стартира до края на април, като заводът ще бъде ситуиран върху 11 000 квадратни метра. Инвестицията е за към 35 млн. евро, а новите работни места ще са сред 150 и 200, сподели Кънчев. 

Инвестиционната стратегия на " Унисон " (Unison), която има фабрики в Китай и Мексико, включва създаване на автоматизирана индустриална постройка, трапезария, битови пространства на два етажа, открит паркинг. Производителят е снабдител на автомобилни елементи за " Волво ", " Фиат ", " Тесла ".  Заради европейското условие частите, които се създават за новите коли, да бъдат създадени на територията на Европейския съюз, инвестицията е ориентирана към България, уточни Кънчев. 

Собственик на терена, добит през месец ноември предходната година, е " Зиес юръп " ЕООД. Предвижда се на втори стадий да бъдат застроени още 10 000 кв. метра. Проектът е пилотен и в случай че излезе сполучлив, вложителят ще направи още вложения на други места в България, сподели Кънчев.

В индустриалното дружество, ще се създават, развиват и създават алуминиеви профили с необятно приложение в автомобилната промишленост, се показва в документите, входирани в Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив на 20 февруари тази година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР