Предприетите строги мерки срещу нерегистрирани мигранти в Истанбул доведоха до

...
Предприетите строги мерки срещу нерегистрирани мигранти в Истанбул доведоха до
Коментари Харесай

В Истанбул почнаха да арестуват незаконни мигранти

Предприетите строги ограничения против нерегистрирани мигранти в Истанбул доведоха до 6 000 ареста, в това число на сирийци, през последните две седмици, съобщи БГНЕС.
През последните дни се появи терзание заради известията, че стотици сирийски бежанци са изпратени назад в Сирия, откакто са били принудени да подпишат формуляри за единодушие на турски, които не схващат.
" Извършваме интервенция от 12 юли... Уловихме 6122 души в Истанбул, в това число 2600 афганистанци ", сподели вътрешният министър Сюлейман Сойлу пред малкия екран НТВ. Той сподели, че сирийците са част от групата, без да дава съответни цифри.
" Когато хванем сирийци, които не са регистрирани, ги изпращаме в бежански лагери ", съобщи той, имайки поради лагера в турската гранична провинция Хатай.
Сойлу обаче сподели, че някои сирийци са избрали да се върнат в родната си страна " непринудено " в региони, където интензивността на спора е намаляла.
Турция има повече от 3,5 милиона сирийски бежанци - най-големият брой в света. Повечето имат позволение за „ краткотрайна протекция “, само че те са лимитирани до провинцията, в която са били регистрирани. Настоящите ограничения са ориентирани към тези, които живеят в Истанбул без позволение за престояване в града.
Коалиция от сирийски Неправителствени организации заяви в понеделник, че повече от 600 сирийци - най-вече с разрешителни за отбрана, издадени в други провинции - са били задържани в Истанбул предходната седмица и депортирани назад в Сирия. Мерките се провеждат от офиса на губернатора на Истанбул, който се управлява от централното държавно управление в Анкара. От канцеларията на губернатора споделят, че в мегаполиса край Босфора са регистрирани 547 000 сирийци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР