Предприетите от ВСС действия в областта на съдебната реформа, напредъкът

...
Предприетите от ВСС действия в областта на съдебната реформа, напредъкът
Коментари Харесай

Представители на ВСС се срещнаха с екипа на Експертната мисия на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка

Предприетите от Висш съдебен съвет дейности в региона на правосъдната промяна, напредъкът в осъществяване на ограниченията от Плана за деяние за осъществяване на рекомендациите от отчетите на Европейската комисия (ЕК) от януари и ноември 2017 година, както и решенията и признатите от Висш съдебен съвет ограничения, след срещата с екипа на Експертната задача през месец юни 2018 година, разискаха членове на Висш съдебен съвет и представители на Европейска комисия по Механизма за съдействие и оценка (МСО). Това оповестиха от пресцентъра на Висшия правосъден съвет.

В срещата участваха представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и членовете на Съвета Даниела Марчева, Даниела Машева, Драгомир Кояджиков, Светлана Бошнакова и Цветинка Пашкунова, които бяха избрани с решение на Пленума на Висш съдебен съвет по протокол № 23/20.09.2018 година

Екипът на Европейската комисия бе в състав: Жулиен Мусние – шеф на отдел Генерален секретариат, Туе Фосдал – референт, Генерален секретариат и Инго Войщенфелд – Генерална дирекция „ Правосъдие “.

Представляващият Висш съдебен съвет уточни, че актуалният състав на Съвета поставя в оптималната степен старания в отговор на рекомендациите, по които не е реализирано цялостно или приемливо осъществяване.

Представени бяха подхванатите и изпълнени ограничения в региона на независимостта, отчетността и продължение на промяната в правосъдната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР