Предприети са всички необходими мерки за бързото придвижване на моторните преводни средства

...
Предприети са всички необходими мерки за
бързото придвижване на моторните
преводни средства
Коментари Харесай

Взети са всички необходими мерки за нормално придвижване по основните пътища и ГКПП през празничните дни

Предприети са всички нужни ограничения за бързото напредване на моторните преводни средства по пътищата на страната през трите почивни дни към 22 септември – Денят на независимостта. Създадена е и организация за бързо преминаване през граничните контролно- пропускателни пунктове. Това бе съобщено на конференция в ГДНП, на която участваха представители на Пътна полиция, ГДГП, ИААА и АПИ.

За времето от 12.00 часа до 20.00 часа на 20 септември и от 08.00 часа до 12.00 часа на 21 септември е основана организация за облекчаване на трафика с цел безпроблемно овакантяване на големите градове. Подсигурени са и направленията към граничните пунктове, съобщи главен инспектор Дамян Владинов от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Същата мярка ще се ползва и за времето от 14.00 до 20.00 часа на 23 септември, с цел да се спомага за облекчаване на трафика към основните градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната. Екипи на Министерство на вътрешните работи ще осъществяват надзор по секторите от републиканската пътна мрежа: автомагистралите, натоварените участъци от първокласните пътища, както и Околовръстния път на София. На 21 септември и на 22 септември ще се проведе специализирана полицейска оперция с главен акцент недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи или водачи, използвали алкохол, наркотични вещества или техни аналози. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични средства за надзор на скоростта, включително и автоматизираните средства за надзор.

За почивните дни, когато се очаква най-натоварен трафик, има подготвеност и ще се ползва реверс в сектора на АМ „ Хемус “ до тунел „ Витиня “, каза инспектор Симеон Русинов от Областната дирекция на МВР-София. В посока Варна движението ще се реализира през тръбата на тунела, а придвижването към София ще става по остарелия път. Изисква се търпимост от водачите, съобщи инсп. Русинов. Според него по Автомагистрала „ Тракия не се очакват проблеми, само че временни затруднения са вероятни по пътя София – Калотина, където се правят ремонтни дейности поради построяването на магистралата.

През почивните дни ще има интензивни проверки в столицата, като ще се следи основно за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи, употребили алкохол, опиати и упойващи вещества, сподели на брифинга гл. инспектор Мартин Цурински от Отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Ще бъдат засилени и проверките за съблюдаване на скоростните режими. От екипите на Пътна полиция в СДВР е основана организация за подпомагане, контролиране и контролиране на придвижването. На 20 септември акцентът ще е върху изхода от столицата, всички входно-изходни автомагистрали са подсигурени с патрули. В последния почивен ден, 23 септември, също ще има засилено наличие на полицейски служители, които ще подпомагат движението, с цел да може да се гарантира бързото напредване на моторните превозни средства към столицата.

Във всички 27 регионални отдела на ИААА ще има дежурни екипи, заяви изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски. На 20 септември напъните на служителите ще са съсредоточени към местата, откъдето потегля големият пътникопоток - автогари, жп-гари, и ще има засилени инспекции на рейсовете, които превозват пасажери. Ще се следи главно за наличието на колани в превозните средства.

Предприели сме дейности и сме направили всичко допустимо да осигурим олекотен трафик за празничните дни, сподели членът на Управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев. Предвидено е на всички изходни места от София да бъде изготвено реверсивно придвижване, с цел да може движението в натоварената посока да става по-бързо. Предвидена е и възбрана за движението на товарни коли по най-натоварените пътни прави - автомагистралите и пътищата, водещи до ГКПП. Забраната ще важи за последния работен ден от 16.00 до 20.00 часа и последния почивен ден от 14.00 до 20.00 часа.

Очаква се натоварен трафик на всички ГКПП на страната през почивните и празнични дни във връзка Деня на обявяването на независимостта на България, заяви Аксиния Манчева от отдел „ Гранични инспекции “ в Главна дирекция „ Гранична полиция “. Осигурен е непрекъснат режим на работа на ГКПП-ата. Затруднения се чакат на няколко пункта. Единият е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “ на границата с Македония. Там до 14 октомври пропускателната дарба ще бъде по-ниска от нормалното заради ремонтни дейности. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и ГКПП „ Лесово “ турските гранични власти извършват ремонтни действия, поради което е забавено прекосяването. Фериботната връзка Оряхово - Бекет, която по принцип действа непрекъснато, от 11 септември работи единствено в светлата част на денонощието от 08.00 до 22.00 часа заради спадналото равнище на река Дунав. На Граничен контролно-пропусквателен пункт - Видин също има ремонт от страна на румънските способени управляващи и служби. Тя още един път моли към жителите, които се приготвят за пътешестване в чужбина, да ревизират и приготвят надлежно документите си.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР