Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред,

...
Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред,
Коментари Харесай

МВР: Без нарушения започнаха изборите в страната

Предприети са всички нужни ограничения за опазването на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са сътносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл, както и на особено отворените телефонни линии и електронни пощи по места в съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Създадена е организация и звената на Дирекция " Български документи за идентичност " ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване правото на избор на жителите. За интервала от 24 до 28 октомври са били издадени 873 удостоверения.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранено е използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР