Предприети са всички мерки, за да се подсигурят количествата на

...
Предприети са всички мерки, за да се подсигурят количествата на
Коментари Харесай

Министър Николов: Предприети са всички мерки, за да се подсигурят количествата газ у нас

Предприети са всички ограничения, с цел да се подсигурят количествата на газ у нас. Това съобщи пред публицисти министърът на енергетиката Александър Николов.

" Проверява се дали има действително прекъсване на доставките на съветски газ за България. Ще дадем повече информация след съвещанието на Министерския съвет. Ако има понижаване на количествата, ще ви осведомяваме ". Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов.

" Предприети са всички ограничения, с цел да се подсигурят количествата на газ у нас. Към момента всички доставки са обезпечени за най-малко месец напред. Това не значи, че по-късно ще имаме проблеми предвид на последната обстановка ", сподели още той.

Припомняме, че във вторник от Министерството на енергетиката оповестиха, че „ Газпром” е уведомил българската държавна газова компания „ Булгаргаз”, че ще спре доставките на газ от сряда. Днес обаче изпълнителният шеф на българския оператор на газова мрежа „ Булгартрансгаз” Владимир Малинов отхвърли доставките на синьо гориво у нас да са спирали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР