Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет сделка от типа ​кон за

...
Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет сделка от типа ​кон за
Коментари Харесай

Ако мине номерът! Пловдивчанин „разменя“ БГ стотинки за евро

Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет договорка от вида " ​кон за кокошка ". Нашенецът е разгласил публикация в разнообразни групи в обществените мрежи, както и в няколко задгранични уеб страницата за продажби като ebay, като предлага... български стотинки.

Наредил е монети от 1 лева, 50 ст., 20 ст., 10 ст., 5 ст., 2 ст. и 1 ст. с обща стойност 1,88 лева Дотук добре. В обявата обаче е написал, че не са в обращение, което в тази ситуация е погрешно. Още по-фрапантното е цената, за която ги „ разменя “ - 14,76 евро.

Така евентуален покупател, който сигурно би бил чужденец нумизмат, ще получи 1,88 лева против сумата от близо 28 лева

Подробностите в обявата сочат, че продавачът е от Пловдив. За да популяризира " скъпата " стока отвън рамките на страната, той е съставил изложение на британски език, като в него написа, че монетите са 100% истински, което несъмнено е единствената истина.

Обявата се радва на засилен интерес, като единствено за няколко часа събра над 800 лайкове. Справката сочи, че към този момент има една осъществена поръчка и, респективно, сполучлива договорка.

Сайтовете оферират стотинките да се закупят напълно онлайн. Така предприемачът от града под тепетата може елементарно да натрупа облагата. Освен това фактът, че монетите са в обращение в България, му разрешава да предлага сходни комплекти в много дълъг интервал от време и в обявата постоянно да написа " в наличност ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР