Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет сделка от типа ​кон за

Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет сделка от типа ​кон за ...

Ако мине номерът! Пловдивчанин „разменя“ БГ стотинки за евро


Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет сделка от типа "​кон за кокошка". Нашенецът е публикувал обява в различни групи в социалните мрежи, както и в няколко чуждестранни сайта за продажби като ebay, като предлага... български стотинки.

Наредил е монети от 1 лв., 50 ст., 20 ст., 10 ст., 5 ст., 2 ст. и 1 ст. с обща стойност 1,88 лв. Дотук добре. В обявата обаче е написал, че не са в обращение, което в случая е невярно. Още по-фрапантното е цената, за която ги „разменя“ - 14,76 евро.

Така потенциален купувач, който със сигурност би бил чужденец нумизмат, ще получи 1,88 лв. срещу сумата от близо 28 лв.

Подробностите в обявата сочат, че продавачът е от Пловдив. За да рекламира "ценната" стока извън пределите на страната, той е съставил описание на английски език, като в него пише, че монетите са 100% оригинални, което безспорно е единствената истина.

Обявата се радва на засилен интерес, като само за няколко часа събра над 800 харесвания. Справката сочи, че вече има една реализирана поръчка и, респективно, успешна сделка.

Сайтовете предлагат стотинките да се закупят изцяло онлайн. Така предприемачът от града под тепетата може лесно да трупа печалбата. Освен това фактът, че монетите са в обращение в България, му позволява да предлага подобни комплекти в доста дълъг период от време и в обявата винаги да пише "в наличност".

Източник: marica.bg