Предприемат се мерки за повишаване съгласуваността за съвместна дейност с

...
Предприемат се мерки за повишаване съгласуваността за съвместна дейност с
Коментари Харесай

Очаква се влошаване на времето! Ето какво нареди областният управител на Бургас!

Предприемат се ограничения за повишение съгласуваността за взаимна активност с формированията от Българската войска за оказване на помощ в бедствени зимни условия

Областният шеф проф. Мария Нейкова свика на съвещание Областния съвет за понижаване на риска от бедствия поради предстоящото усложняване на метеорологичната конюнктура.

" Превантивните дейности, положителното взаимоотношение сред институциите, както и съответни дейности при бедствени обстановки е гаранция да няма бедстващи хора при положение на изключителни условия “ – сподели проф. Нейкова. Тя изиска усилване на контрола от страна на институциите поради техните компетентности и съобщи, че няма да толерира надменно отношение, изключително когато става въпрос за човешкото здраве, сигурност и живот.

За предприемане на незабавни ограничения от ръководителите на държавните институции и общините, регионалният шеф даде рекомендации, свързани с възстановяване координацията в взаимната работа при спешна обстановка и бедствено състояние, редуциране на времето за реакция и изпращане на екипите след приемане на сигнал за злополучие. С оглед спецификацията на територията на област Бургас и разпознатите опасности за бедствено състояние ще се обезпечат задоволителни по брой лодки, помпи, високо проходима техника и екипи към тях.

За следващ път проф. Нейкова обърна изключително внимание върху възстановяване обмена на информация сред държавните институции, както и обезпечаване на своевременна и правилна информация от общините към Областна администрация Бургас.

Ще се провеждат професионални образования на чиновниците, работещи в РЦ 112–Бургас за надграждане на уменията и квалификацията на дежурните оператори при работа " на терен “ за преценка сериозността на обстановката, идентифициране и оценка на обстановки, застрашаващи живота, здравето и имуществото на жителите.

Областният шеф съобщи, че е належащо цялостно и тъкмо картографиране от Басейнова дирекция " Черноморски регион “ на заплахата от наводнения, свързани с разрушаването или неконтролираното преливане на язовири на територията на региона. " Това картографиране е в основата на правенето на частта " Наводнения “ в проектите за отбрана при бедствия на регионално и общинско равнище и на карта за евакуация на популацията в спешна обстановка и бедствено състояние, които са в основата на предварителната защита на спешни обстановки и бедствени положения с човешки жертви “, сподели още проф. Нейкова.

В ход е правенето на стратегия в Областна администрация за разчистване на сериозните речни сектори в отвън урбанизираните територии на региона на база протоколите от осъществяваните инспекции от междуведомствената комисия и възстановяване активността на виновните институции по обезпечаване безвредната употреба на язовири и други водоеми, са други рекомендации.

РЗИ-Бургас е осъществила връзка с лечебните заведения за болнична помощ на територията на общините с налични структури по хемодиализа за настаняване на пациенти за по-продължителен интервал от време при усложнения от превозването им в условия на усложнена зимна конюнктура. Създадена е нужната организация за бърза евакуация и консултация с национални консултанти на нуждаещите се потърпевши и болните при пораждане на бедствени обстановки. От отчета на шефа на РЗИ-Бургас доктор Паздеров стана ясно, че здравната техника и инсталация са изправни, а в болничните аптеки се поддържа  запас от лекарства и консумативи, нужни за осъществяване на лечебно-диагностична активност за интервал от един месец съгласно легловия фонд.

В доста къс период ще се подхващат нужните ограничения за повишение съгласуваността за взаимна активност с формированията от Българската войска за оказване на помощ в бедствени зимни условия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР