Предприемачи от цялата страна изпратиха своите идеи за “зелен и

...
Предприемачи от цялата страна изпратиха своите идеи за “зелен и
Коментари Харесай

Приключи първата фаза на конкурсната програма БАКБ Предизвикателство

Предприемачи от цялата страна изпратиха своите хрумвания за “зелен ” и резистентен бизнес. Те ще се борят за присъединяване в стартъп акселератор и безплатно финансиране. Най-добрият бизнес проект ще получи целева премия в размер на 20 000 лв.. Ще бъдат връчени още две поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лв..

Програмата БАКБ Предизвикателство е основана от Център „ Ринкър “ към Фондация BCause, в партньорство с Българо-американска кредитна банка. Предназначена е за бизнесмени с бизнес концепция, ориентирана към позитивно влияние върху хората и общностите - със обществен или екологичен резултат. Подкрепя икономически начинания, построени върху концепцията за природосъобразно и стабилно развиване.

Лидерите на 53% от кандидатстващите екипи са мъже, а 47% - дами.
В състезанието вземат участие хрумвания на компании от общо 21 обитаеми места. Най-много претенденти има от София – 46%, от Варна са 13% от кандидатурите, а 9% - от Пловдив.
Най-много претенденти оферират планове за произвеждане на " зелени " артикули – 38% или за оползотворяване на първични материали и боклуци – 16%. Равен брой са предложенията в областта на „ устойчива градска среда “ и „ нововъведения “ – по 13%, концепциите за стабилно земеделие са 11%, а плановете за туризъм, развиван по резистентен метод са 9%.
В идващия месец изпратените бизнес хрумвания ще бъдат оценени от експерти в областта на предприемачеството и зелената стопанска система. Половината ще бъдат позволени до онлайн събеседване, а в обучителната стратегия ще бъдат включени до 15 екипа.

БАКБ Предизвикателство дава опция на бизнесмени в начален стадий на развиване да получат поддръжка за своята концепция, да изработят витален бизнес модел и да основат своя първи бизнес проект. Най-добре представилите се в конкурсната конкуренция ще бъдат обучавани по модерна методика, създадена от лекторите на Ринкър център и потвърдила своята успеваемост във времето.

Участниците ще разработят своите бизнес планове и ще ги показват обществено в края на месец април.Оценяването на бизнес проектите ще бъде поверено на авторитетно жури. Селектираните бизнес хрумвания ще бъдат показани на необятната аудитория, посредством националните медии.

Пълната информация за БАКБ Предизвикателствоможете да намерите на адрес:
https://www.rinkercenter.org/bg/bacb-predizvikatelstvo.html
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР