Предприемачът Питър Тийл ще се оттегли от борда на директорите

...
Предприемачът Питър Тийл ще се оттегли от борда на директорите
Коментари Харесай

Ключов кадър от Meta влиза в политиката

Предприемачът Питър Тийл ще се отдръпна от борда на шефовете на Meta Platforms. Според медиите зад океана това ще стане на годишното заседание на акционерите на компанията тази година.

" Беше привилегия да работя с един от огромните бизнесмени на нашето време. Интелигентността, силата и съвестността на Марк Зукърбърг са големи. Неговите гении ще служат добре на Meta и Фейсбук, до момента в който той води компанията в нова епоха ", означи Питър Тийл.

Немско-американският милиардер е в борда на компанията от 2005 годнина. Щатските медии са безапелационни, че Тийл се е решил на този ход заради желанието си да се отдаде на политическа кариера до Доналд Тръмп. Бизнесменът от години е един от най-големите донори на Републиканската партия и някогашния президент, като се чака Тийл да бъде едно от лицата, които да привлекат нов профил гласоподаватели към десните в Съединени американски щати. Бившият началник във Фейсбук евентуално ще работи и по акцията на Тръмп за нов мандат в Белия дом през 2025 година.

Питър Тийл е обвързван с нововъведението в по-голямата част от живота си. Той е съосновател на PayPal и Palantir, прави първата обществена инвестиция във Фейсбук и е един от първите вложители в SpaceX и LinkedIn.
Свързани вести Европа с проект "Б " за лична обществена мрежа, в случай че Фейсбук спре
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР