Предприемачът Марк Бениоф създава софтуерния лидер Salesforce през 1999 година.

...
Предприемачът Марк Бениоф създава софтуерния лидер Salesforce през 1999 година.
Коментари Харесай

Марк Бениоф: Капитализмът, който доведе до ужасяващо неравенство, трябва да бъде поправен

Предприемачът Марк Бениоф основава софтуерния водач Salesforce през 1999 година. И вследствие на триумфа на компанията през днешния ден 55-годишният американец е милиардер с общо благосъстояние от 6,3 милиарда $.

Въпреки че Бениоф е съумял да се възползва от опциите, които изискванията за правене на бизнес в Съединени американски щати са му дали, той упреква капитализма за " ужасяващото неравноправие " в страната.

" Трябва да призная, че капитализмът е бил нещо положително за мен. Но във формата, в която той е упражняват през последните десетилетия, обвързвана с манията за максимизиране на облагите за акционерите, също по този начин е довела до ужасяващо неравноправие ", споделя той пред The New York Times.

Американският бизнесмен приканва за " нов капитализъм ", който да включва редица промени дружно с въвеждането на по-високи налози за богатите хора в Съединени американски щати.

" На национално равнище увеличението на налозите на хората с високи приходи като мен ще помогне за генерирането на трилиони долари, които да бъдат ориентирани към отчайващо нуждаещите се от развиване браншове, като обучение и опазване на здравето, както и към битката с климатичните промени ", показва Бениоф.

Съоснователят на Selesforce приканва водачите на огромните компании да бъдат по-внимателни за това какъв резултат има тяхното държание върху обществото.

" На първо място бизнес водачите би трябвало да имат по-широк взор върху отговорността си и да гледат оттатък облагата за акционерите ", споделя Бениоф и добавя, че за тях е също толкоз значимо да извърнат внимание на своите чиновници, на клиентите си и на обществото.

It’s time for a new capitalism — a more fair, equal & sustainable capitalism that actually works for everyone and where businesses, including tech companies, don’t just take from society but truly give back and have a positive impact. Values create value. https://t.co/4AQzBYS6hd
— Marc Benioff (@Benioff) October 14, 2019
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР