Предприели сме всички необходими действия за установяване на причините довели

...
Предприели сме всички необходими действия за установяване на причините довели
Коментари Харесай

Зам.-министър на икономиката: Установено е, че доскоро не е имало незаконна сеч

" Предприели сме всички нужни дейности за определяне на аргументите довели до това злополучие. Българите още един път потвърдиха, че се сплотяваме в такива обстановки. Сезирани са всички органи, които имат отношение. Изследват се всички аргументи - препречени дерета, количеството дъжд. Установено е, че до неотдавна не е имало противозаконна сеч. Хората на място са видяли, че дърветата са изкоренени, т.е. не са изсечени ", съобщи в ефир служебният заместник-министър на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев.

" Ще съберем цялостна информация от горските органи и Министерство на вътрешните работи по тази причина дали е имало противозаконна сеч и какви дейности са подхванати към нарушителите. Заседанието на 15 септември взе решение да се провиснал още средства за превантивни действия. За момента сме разпределили към 10 млн. лв. за неотложните разноски в Карлово ", добави той.

" Пълните разноски са към 80 млн., който е целия бюджет на комисията за една година. Ние ще пожелаеме цялата нужна информация. Какви неща са установили Регионална инспекция за опазване на околната среда, за Карлово, Сопот, Хисаря. Само за река Стряма ли става въпрос и разчиствани ли са деретата. Ще желаеме и проектите за разчистване на реките и коритата, с цел да проверим дали тези проекти са изпълнявани ", уточни Данчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР