Предприели сме мерки и проблемите ще бъдат отстранени в най-кратки

...
Предприели сме мерки и проблемите ще бъдат отстранени в най-кратки
Коментари Харесай

Пукнатини и пропадания в софийски парк след ремонт за 11 милиона лева

Предприели сме ограничения и проблемите ще бъдат отстранени в най-кратки периоди, споделиха от Столичната община

Година след края на ремонта за 11 млн. лева в западния парк в София гости виждат доста пукнатини, пропадания на павета, изчезнали бордюри и други белези за некачествено строителство.

Ремонтът на парка стартира още през 2018 година и трябваше да завърши година по-късно, само че в последна сметка това се случи чак през 2021 година

„ В момента положението на парка е по-скоро приемливо. Тези пукнатини, които ги виждаме, не пречат на разхождащите се, само че те тези пукнатини няма да стават по-малки и по тази причина в действителност реагираме в точния момент, с цел да не стане като при други поправки. В момента просто желая да изпратя един явен обществен сигнал, че е време да се задейства гаранционната поддръжка “, споделя Радост Маринова, предава.

По думите ѝ сега съвсем по всички типове настилки има пукнатини пропадания.

„ Някои настилки са по този начин изровени тук-там, че има заплаха човек, в случай че не внимава, да падне освен с колело, само че и пешком. В тъмната част на денонощието забелязахме също, че част от осветлението не работи “, добави дамата.

На тези упреци отговори шефът на „ Зелени системи “ в Столичната община Димитър Данчев.

„ Трябва да кажем, че площта, която обхващаше ремонта, е над 530 декара, а въпреки всичко тези пукнатини са на напълно дребна повърхност, несъмнено. Ние сме подхванали гаранционните ограничения, които са включени в контракта, и сме създали съответните наставления. Съставени са констативни протоколи за строителния контрол и са отправени към изпълнителя и в най-кратки периоди те ще бъдат отстранени “, съобщи Данчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР