Предпремиерата на Samsung Galaxy Z Fold4 ме отведе в любимия

...
Предпремиерата на Samsung Galaxy Z Fold4 ме отведе в любимия
Коментари Харесай

С Galaxy Z Fold4 до Лимнос и обратно: Островът на удоволствията за сетивата

Предпремиерата на Samsung Galaxy Z Fold4 ме води в обичания ми Лондон, по тази причина, когато телефонът се появи публично в България, взех решение да му върна “жеста ” с едноседмична почивка в друго близо до сърцето ми място - о. Лимнос, където да го тествам в режим на работа и удоволствия.

Островът не е типична Гърция. Архитектурно наподобява по-скоро на Италия, вместо маслинови дървета, ще видите десетки смокинови шубраци, които порастват по улиците. Това е територията на уличните котки, които живеят в мир с домашните кокошки, на дивите зайци и козичките.

Сутрин можете да се разсъните от петлите в прилежащия двор или от плача на прелитащите F-16 от НАТО-вската база, ситуирана на острова.

Отварям телефона, с цел да фотографирам, още до момента в който се качвам на ферибота от Александруполис.

 Ферибот Лимнос - Samsung Z Fold4

В ръцете ми се разпростира екран с над 20-сантиметров диагонал (или, с цел да сме безусловно точни - 7.6 инча), а зад него, на гърба, се намира камерата – цяла система от датчици: с изключение на 50MP главен датчик, има ултраширокоъгълен - 12МР (F2.2) датчик и 10МР телефото датчик с повишен 3x оптичен зуум и 30X Space Zoom.

Радвам ѝ се също като малко дете, като в един миг съзнавам, че еуфорията от технологиите се укрепва от чувството, че ходя на място, откъдето не мога да се върна просто, когато пожелая. Това е то чарът на островите.

За 5-те часа на ферибота ще мога да тествам много от функционалностите на - четвъртото потомство на допустимо най-бизнес серията от фамилията на Samsung.

Специално за камерата имам гъста стратегия.

 Samsung Galaxy Z Fold4

Сгънат, телефонът е толкоз стилен, че умерено го превъртам в ръката си - за мъж упражнението би било още по-лесно.

На фона на височината си от към 15 сантиметра, Z Fold4 е много стеснен, когато е прегънат - по-малко от 7 сантиметра, което обезпечава положителния контакт с дланта ви. Дебелината му също напълно не е плашеща - към сантиметър и половина откъм гърба при пантата и малко по-малко начело където се срещат двата края на екрана. За да го отворите обаче, сигурно ви трябват чифт свободни ръце, както и с цел да го сгънете назад.

Двата края на екрана се затварят като твърдите корици на дебела книга - със тон, прилепвайки без празен ход един до различен.

Можете да ползвате главната камера и в отворен, и в прегънат режим на устройството - от вас зависи какъв брой огромна картина желаете да виждате.

 Ферибот Александруполис Лимнос

Снимам отдалечаващия се Александруполис и птиците, които ни изпращат. По принцип това не е типична начална гара за човек от София, пътуващ за Лимнос, само че дефицитът тук-там във фериботите от Кавала ни е предначертал този проект.

Екзотичната част в това пътешестване е спирката на остров Самотраки - мощно хипарско място, където слизат най-колоритните пасажери от ферибота.

Ако сте чували, че Лимнос е единствено за сърфисти, не са ви излъгали. Там денят стартира с прогнозата за вятъра и приключва по този начин. В тихите дни, когато не духа, можете да видите доста тъжни хора. Островът няма нищо общо със суетата на Миконос или Санторини, по тази причина и не е за всеки. За други, обаче, това е обич за цялостен живот.

Фериботът се движи с към 16-17 възела в час (около 30 км. ч.), което прави елементарно за гларусите да летят или по-скоро да се носят с нас. Хората от палубата им подават бисквити, а те се стрелват към ръцете им и изкусно отнасят плячката във въздуха.

Изпробвам портретния режим на - софтуерът е супер бърз и още от първия път прави чудесна детайлна фотография на птица в полет, като размазва фона все едно снимаме със безценен обектив.

 Птица ферибот

Докато се тормозя да не изпусна устройството във водата, се запитвам какъв брой тежи - макар че може би по-правилният въпрос към обстановката е какъв брой коства. Малко по-късно ревизирам и разбирам, че е едвам 263 грама и това е най-лекият Fold, създаван от Samsung досега. Трябва да е ясно обаче, че с Z Fold4 в джоба си имате смарт устройство, което мощно се доближава до функционалностите на преносим компютър. Разбира се и целесъобразната цена е отново там някъде - над 3 000 лв..

Galaxy Z Fold4 идва с операционна система One UI 4.1.1, основана на Android 12L. Тази версия на операционната система Android е основана от Гугъл за потребителско преживяване на огромен мобилен екран.

 Multitasking Z Fold4

Това, на което мощно се залага, е мултитаскингът, който ви разрешава да ползвате няколко прозореца по едно и също време - елементарно да ги достъпвате, да променяте размера им. В долния завършек на екрана имате Taskbar с икони, сходно на личен компютър или преносим компютър.

Самият преход сред предния (външен) екран при прегънат телефон и огромния главен екран - при отворено устройство, се случва без ваше присъединяване. Например, в случай че гледате фотография на предния екран и разгърнете телефона, тя автоматизирано се появява и на огромния, същото е и с приложенията, които ползвате.

Толкова бързо и разумно се случва всичко, че даже и без да познавате целия потенциал на работа на Galaxy Z Fold4, чисто интуитивно го харесвате и знаете, че този телефон може доста.

Новост, спрямо по-старите генерации, е, че са въведени нови swipe жестове, с два пръста минимизирате прозорец, до комфортен за вас размер, а всички приложения на Гугъл, в това число Chrome и Gmail, към този момент поддържат drag-and-drop, което разрешава бързо да се копират и слагат линкове, фотоси и други запаси от едно приложение в друго.

След към два часа в далечината пред нас се вижда Самотраки. Отдалеч островът наподобява на боа глътнала слон, както би споделил Малкият принц.

 Самотраки, фотография от ферибот

Това е моментът за проба на 30X Space Zoom - композиция от троен оптичен зуум и 30x цифров зуум с AI Super Resolution технология, която „ дорисува “ изчезналите пиксели.

На задната палуба стартира леко лутане. Хора с раници, кучета, татуси и разнороден пиърсинг стартират да се подготвят за слизане. Тази година на ферибота има и доста гърци - цели фамилии, които си приказват на всеослушание.

Самотраки е много висок остров - там се намира и връх Фенгари, който е 1611 метра. Известен е още и с водопадите си, които се изливат напряко в морето, и с магията си, привличаща приключенци от целия свят.

Каяк, колоездене, каньонинг, шнорхелинг, нанагорнище на върхове, разглеждане на археологически забележителности, минерални бани - мястото има доста какво да ви предложи.

 Самотраки - ферибот

Престоят ни е към час, в който едни слизат, други се качват. Има хора с мотори, кемпери и каравани, коли, също и много товарни камиони, които доставят Самотраки и Лимнос със артикули. Шофьорите на камиони са станали толкоз ловки с излизането на заден ход от огромния стомах на ферибота, че сами по себе си съставляват атракция.

 Самотраки

Лека-полека стартира да се здрачава. Време е за сериали. В този миг откривате преимуществото на телефона, който не би трябвало да се подпира, тъй като просто може да се сгъне и да се сложи на всяка повърхнина в комфортния за вас ъгъл във Flex режим.

Резолюцията на главния Dynamic AMOLED 2X екран е 2176 x 1812 пиксела с пикова бляскавост до 1000 нита и освежаване до 120Hz.. Под него се намира 4МР селфи камера, само че с помощта на променената конструкция на пикселите, тя е съвсем незабележима и не “изрязва ” картината. Звукът е добър, с елементи и несъмнено, стерео.

Приложенията за обществените медии са усъвършенствани, тъй че да стоят добре на този ексцентричен към момента за всеобщите телефони размер на екран. Онези, които не са, телефонът ги приспособява, като ги качва на горния екран, а в долния ви демонстрира спомагателна информация - да вземем за пример мненията в YouTube.

Може да избирате - да гледате картина на едната част на екрана, а другата да ви бъде трак-пад или да ползвате цялата повърхнина. Когато пишете на огромния екран, клавиатурата комфортно е разграничена на десен и ляв блок.



Пътуваме към този момент 5-ти час и в далечината се виждат светлините на Мирина - основният град на Лимнос.

Над Мирина се намира византийската цитадела Кастро.

 Ферибот - дебаркира в Лимнос

Разтоварването на ферибота от целия му товар трае към час. 22 ч. и 30 е, на открито е напълно мрачно, а морето към този момент наподобява изцяло черно.

Предстоят ни 7 дни, в които работата ще би трябвало да изчака на назад във времето за сметка на удоволствията, макар че, в случай че решите да вършиме срещи през Galaxy Z Fold4, безусловно ползвайте Гугъл Meet. Част от представянето на устройството по време на формалната премиера включваше точно акцентът, че потребителите към този момент могат да се свързват с повече хора по време на виртуални среща и да вършат взаимни действия, в това число да гледат дружно видео наличие в YouTube.

 Микро Фанараки - о. Лимнос

Истината е, че в Лимнос на всяка крачка би трябвало да имаш добра и бърза камера на разположение.

Гледките са зашеметяващи – море, до каква степен ви виждат очите, скали, от които да скачате, има даже и напълно същинска пустиня. На острова се намира и единственият в света църковен храм без покрив - църквата " Богородица Какавиотиса ”.

 Лимнос - стихия

Благодарение на бурята, която ни застигна още в първите дни, имахме повече време за разходки.

Любопитен факт е, че на Лимнос през XIV век е заточен патриарх Евтимий. Византийският император Йоан V Палеолог го изпраща на острова поради проповедите му, ориентирани против властолюбието и сребролюбието на властимащите.

 Мулти таскинг Samsung Galaxy Z Fold4

Като стана дума за дъжд, да, Galaxy Z Fold4 е водоустойчив - устоя на намокряне от сладка вода, само че не и солена, и не е съвсемдобра концепция да цялостните пантата му с пясък, по тази причина и се въздържаме от сходни произволи. На късите разходки употребяваме Galaxy Z Flip4, за който ще ви разкажем в обособен материал.

В деня на бурята всички устройства, които носехме, без значение дали имаха карта или бяха единствено свързани в интернет, получиха известие от гръцкото министерство на рецесиите и повредите, че времето се скапва и не е добре да се разхождаме напразно.

След дъжда, Лимнос беше все едно, че го гледате през добре измити прозорци. Свеж, зелен и гостолюбив.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР