Предпразнично А1 и Теленор България изненадаха неприятно своите потребители. Заради

...
Предпразнично А1 и Теленор България изненадаха неприятно своите потребители. Заради
Коментари Харесай

Теленор и А1 вдигат цените заради инфлацията

Предпразнично А1 и Теленор България изненадаха неприятно своите консуматори. Заради покачването на потребителските цени през последните месеци, които доближи 7,3 % през ноември по данни на Националния статистически институт (НСИ), двата оператора ще покачат и цените на месечните си абонаменти за актуалните и бъдещи клиенти на мобилни и закрепени услуги.

" Увеличението ще бъде отразено във фактурите, издавани след 5 февруари 2022 година и се чака да бъде общо към 5% ",

" Промяната ще влезе в действие през първото тримесечие на 2022 година, откакто Националният статистически институт разгласи показателя на потребителските цени за 2021 година ",

От оператора предвиждат, че общото нарастване ще е към 4,1 %, базирайки се на прогноза на Министерство на финансите. Или в случай че месечният проект е на цена 30 лева, след измененията той ще се усили с 1,23 лева

И изясняват повода: " През последните две години се следи нарастване на темпа на инфлацията, което значи, че нашите разноски се усилват, до момента в който в това време цените ни останаха без смяна през 2020 година, а мрежата ни записва все по-голямо натоварване. "

Увеличението обгръща и частните, и бизнес клиенти на двата оператора. В общите условия и на А1, и на Теленор България е посочено, че фирмите имат право на сходен ход.

Засега от Vivacom не са коментирали дали също ще покачат цените.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР