Предпоставки за политика в България няма и ето защо липсата

...
Предпоставки за политика в България няма и ето защо липсата
Коментари Харесай

Иво Христов: България няма да влезе в Шенген

Предпоставки за политика в България няма и ето за какво неналичието на политика се замества със кавги. Когато няма нямате наличие, формата става наличие. Това сподели пред bTV социологът проф. Иво Христов.

"Скандалът, несъмнено, не е политика, защото, в случай че би трябвало да обсъждате действителни политически позиции, действителни политически ползи – ползите, които настояват, че съставляват разнообразни политически сили не са техните действителни ползи, а пък техните действителни ползи по никакъв начин не са за проявление и по тази причина ги заместваме и ги опаковаме в подобен вид медийни техники ", добави той.

В коментар на българската външна политика сега, социологът сподели, че тя влиза в една остаряла българска традиция – на „ ослушването, скриването зад дувара и изчакването да минат геополитическите ветрове”.

„ Драмата на България е, че ние се намираме на кръстопът и ветровете в никакъв случай няма да престанат, тъй че тази позиция с ослушването до на никое място няма да ни докара.

По думите му изострянето на американско-турските връзки ни касае непосредствено. "От друга страна – опитите да се измъкнем от менгемето на руско-американските несъгласия в целия район на Черно море, на Украйна – ние не можем да не вземем страна ".

Според него, в случай че вземем страна против Русия, това значи да вземем страна против българския интерес. Ако вземем другата страна, това значи да отидем против нашите вековечни цивилизационни връзки.

"Виждаме какво се случва и на Балканите – България в никакъв случай няма да влезе в Шенген, България в никакъв случай няма да влезе в зоната на еврото, трето – България по всяка възможност ще влезе в някакъв периферен формат на периферни страни, в които страни, като Гърция, да речем, ясно ще преследват интереса си, тъй като Гърция има хайлайф, който е обработен с десетки години, бих споделил дори стотици, и второ – Гърция е значима за Запада ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР