Предпоследният трансфер на Барселона и халф – Френки де Йонг,

...
Предпоследният трансфер на Барселона и халф – Френки де Йонг,
Коментари Харесай

Де Йонг призна: Де Лихт имаше шест оферти, аз чух за Барса и приех

Предпоследният трансфер на Барселона и халф – Френки де Йонг, приказва пред испанските медии за първите си дни при испанския първенец. Холандският полузащитник призна, че неговият някогашен към този момент сътрудник в Аякс – Матайс де Лихт, е имал шест оферти за прекосяване, само че в последна сметка е склонил за Ювентус. Същевременно алтернативата пред Де Йонг е паднала, откакто е схванал, че е желан точно от Барселона. Младият футболист призна, че не може да се съпостави с иконата Йохан Кройф, въпреки някои хора да признават, че има доста сходства в играта на двамата.

„ Той имаше чудесни оферти. Последните седмици, до момента в който бяхме във почивка, не говорихме доста, тъй че вие ще би трябвало да го попитате. Разбира се, че се съмнявах в решенията ни, защото когато правиш нещо толкоз огромно е обикновено да има съмнения. Имаше интерес към него от шест клуба, след това станаха четири. При мен имаше огромен интерес от Барселона и имах преимущество в избора си, защото постоянно съм мечтал да играе за Барса. Видях хората тук какъв брой очаквания разпореждат на мен”, започва Де Йонг.

„ Истина е, че президентът Жосеп Бартомеу бе значима част от моето бъдеще. Моят сътрудник ми подсказа, че желаят да приказваме за плана, който в последна сметка ме убеди. Босът пристигна и ме убеди за всичко, което ме разколебаваше, с цел да приема елементарно решението”, продължи халфът на Холандия.

„ Агентът ми Али Дурсун също бе значима част, защото ми е другар. Помогна ми със всичко и в последна сметка ме остави самичък да реша”.

„ Не мога да се съпоставям с Йохан Кройф, защото той е неповторимо събитие във футбола, а като треньор – да не приказваме. Промени цялата игра, а аз не мога да се съпоставям с него. Най-добрият в историята, а при мен едвам в този момент стартира футболният ми път. Да, има хора, които ми споделят, че имам общо с него, само че не мога аз самият да се сравня с него. Никога не съм имал съответен кумир, защото се удивлявам на доста играчи”, продължи Френки де Йонг.

„ За мен Лионел Меси е най-хубавият футболист в света и го следя, откогато съм дете. Не мога да приказвам също по този начин за спекулациите към Неймар. Винаги му се веселя, когато играе футбол, защото е неповторим състезател. Разбира се, че бих бил благополучен да пристигна в Барселона. Говорих с Усман Дембеле, който също е доста добър футболист. Качествата му подготвят да е един от най-великите”, подчертава още Френки де Йонг.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР