Предпоследният кръг от испанската Примера Дивисион оправда очакванията за изключителна

...
Предпоследният кръг от испанската Примера Дивисион оправда очакванията за изключителна
Коментари Харесай

Късна драма доближи Атлетико на победа от титлата, Барса се сгромоляса, а Реал ще се надява до последния миг!

Предпоследният кръг от испанската Примера Дивисион оправда упованията за изключителна драма и нестихващи обрати в борбата за шампионската купа. Изводът след днешния ден е, че Атлетико (Мадрид) е на 90 минути от продобиване на мечтаните златни медали. Реал (Мадрид) ще се надява до последно за неверна стъпка на градския конкурент, а Барселона се провали с гръм и тропот, прощавайки се с всичките си фантазии за бленуваната първа позиция.

Драма на " Уанда Метрополитано "!

Атлетико (Мадрид) е единствено на победа от купата в Ла Лига след несравнима драма с Осасуна. Памплонци играха само за своята чест и насмалко не сътвориха голяма пакост за Чоло Симеоне и компания.

След нулева първа част, второто полувреме стартира с откриващо попадение за Атлети. То обаче бе анулирано след намесата на ВАР, потвърдил че Стефан Савич е в състояние на засада. По-големият потрес настъпи в 76-ата минута, когато хърватинът Анте Будимир изведе гостите напред.
 Снимка 531027
Източник:

Шокът на " Уанда Метрополитано " бързо бе преодолян от кандидат-шампионите, които в 82-ата минута възвърнаха паритета посредством Ренан Лоди. Драмата в столицата на Испания настъпи 120 секунди преди последния съдийски сигнал, когато емблематичният Луис Суарес донесе скъпите три точки. Яник Ферейра-Караско се бе озовал покрай дясната греда, след което върна към дузпата за уругваеца. Ел Пистолеро не чакаше втора покана и с обмислен изстрел оформи крайното 2:1.

Така Атлетико се нуждае от победа в последния кръг против Валядолид или неверна стъпка на Реал (Мадрид), с цел да чества с дълго чаканата купа.

Реал ще се брои до дъно!

Реал (Мадрид) остава в битката за първото място. Селекцията на Зинедин Зидан завоюва обичайно сложното си посещение на Атлетик (Билбао) с 1:0. Кръг преди края, " кралете " са с две точки закъснение от водача Атлетико и с изключение на победа против Виляреал, ще се надяват на неверна стъпка от " рохибланкос ".

Нека не забравяме, че при равни точки, " балета " има по-добри индикатори от гореспоменатия противник в директните мачове.
 Снимка 531028
Източник:

Единственото попадение на " Сан Мамес " за Реал падна в 68-ата минута. Тогава продължителна офанзива приключи с по диагонал подаване на Каземиро към непокрития на далечната греда Начо. Универсалният бранител не позволи изненада и решително вкара в мрежата за крайното 0:1.

Всичко завърши за Барселона!

Барселона претърпя голям неуспех в устрема си да завоюва купата на Испания. Кръг преди края, " блаугранас " абдикираха от тройната борба за първото място, ненадейно губейки като хазаин от Селта с 1:2.
 Снимка 531030
Източник:

По този метод Лео Меси и компания остават със 76 точки и единственото, което може да се случи за тях е да изгубят и третото място, в случай че в последния кръг сбъркат против Ейбар, а Севиля вземе мача си с Алавес.

Очаквайте детайлности!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР