Предпоследната велика нощ в тазгодишното издание на Шампионската лига. След

...
Предпоследната велика нощ в тазгодишното издание на Шампионската лига. След
Коментари Харесай

Предпоследната велика нощ за сезона в ШЛ: Аякс или Тотнъм?

Предпоследната велика нощ в тазгодишното издание на Шампионската лига. След като Ливърпул ни прати в галактиката на чудесата с обрата над Барселона в реванша на "Анфийлд " (4:0 във втората среща след загуба с 0:3 в първата), в този момент Аякс посреща Тотнъм в опит да се класира на първия си край в шампионата през новия век.

Амстердамци взеха доста комфортна преднина, откакто в Лондон надвиха минимално с 1:0 с гол на Дони ван де Беек. Сега на "Йохан Кройф Арена " в Амстердам следва "втората част " на този трогателен театър.

Срещата е през днешния ден от 22:00 часа, като нея ще можете да следите онлайн в GONG.BG!

Аякс продължава да играе шеметния футбол, който промени модата върху "зеления килим " тази пролет. През уикенда амстердамци завоюваха първия си трофей от 5 години насам, след пречупиха Вилем ll във финала за Купата на Холандия. (4:0) (19-та Купа в историята на Аякс).

Тимът също по този начин продължава да се бори на още два фронта - Шампионската лига, където се търси първи край от 1996 година насам, както и купата в Ередивизи (равен брой точки на върха с ПСВ Айндховен, 80 т., два кръга преди края).

В предпоследния кръг на Висшата лига Тотнъм отстъпи 3-ата позиция на Челси, само че сигурно ще остане в Топ 4, защото има по-добри голови индикатори от третия Арсенал (на три пункта зад "шпорите ").

В първата среща против холандците Тотнъм не можеше да разчита на героя от четвърфиналите с Манчестър Сити (3:4) - Хьон-Мин Сон, който бе осъден. Сега обаче южнокореецът ще е на линия, само че навън остава нападателят Хари Кейн.

За Аякс единствен контузен е младият Карл Ейтинг, само че това няма да промени титулярния състав на Тен Хаг. Единствената рокада, по отношение на дуела с Вилем ll, би трябвало да бъде оставянето на пейката на Нусер Мазраиу за сметка на десния бек Жоел Фелтман. Извън 11-те ще остане и вкаралият четвъртия гол във финала за Купата Расмус Кристенсен.

Другите в отбрана ще се капитанът Де Лихт, Блинд и Талиафико. В средата на терена ще работят Де Йонг, Шьоне и Ван де Беек, а напред - Нерес, Тадич и Зиеш.

За Тотнъм проблемите са много по-големи. Освен Хари Кейн навън са още Серж Орие, Давинсон Санчес и Хари Уинкс. Ерик Ламела остава под въпрос, до момента в който Ян Вертонген е подготвен за игра след тежкия удар в главата, който го извади от схващане в първата среща.

Пред Уго Лорис в защита ще работят Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген и Роус. Сисико, Уанаяма и Ериксен ще играят пред отбраната, а малко пред тях ще оперира Деле Али. Изнесени напред ще са Лукас Моура и Сон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР