Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвинение и евентуално може

...
Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвинение и евентуално може
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Очаквам, че може и да ме арестуват

Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвиняване и вероятно може да ме арестуват. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Пред публицисти той разгласи, че е налице груба политическа операция и интензивно мероприятие, отнасящо се до рибарско пристанище Карантината.

Той изясни, че по Опис №193 от 2021 година на Европрокуратурата има заведена кореспонденция. Съобщи, че лице, на име Теодора Георгиева, представяща се от Европрокуратурата ревизира плана. Обаче прокурорът по този списък е с име Михаела Райдовска.

Дали Теодора Георгиева прави следствие и на какво правно съображение, попита кметът на Варна. Свързана ли е с избрани политически кръгове и лица, добави той въпроса си. 

За експерт по инспекцията е назначен Йоан Каратерзиян, продължи още кметът Портних. Той напомни, че Каратерзиян е бил претендент за кмет от Демократична България.

" Как по този начин е единствения геодезист в България, който може да извърши тази инспекция ", попита още Портних.

" Този човек нападна плана още от първия ден ", добави кметът на Варна.

" Нееднократно съм казвал, че по редица европроекти сме проверявани и постоянно сме съдействали ", сподели Портних.

Той изясни, че Каратерзиян се показва от Неправителствени организации " Камара на геодезистите в България ". " Това е неправителствена организация. Реално съществуващата Камара се разграничи от него още през 2018 година ", добави кметът на Варна.

" Търси ли се политически намек преди изборите, попита той. От 2021 година тече преписката за Карантината, само че не съм викан. Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвиняване и вероятно може да ме арестуват. Това е недодялан инструментариум ", добави Портних.

Според него няма нищо притеснително по реализацията на плана за рибарското пристанище Карантината.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР