Предполагам, че животът на новото НС ще бъде дълъг, или

...
Предполагам, че животът на новото НС ще бъде дълъг, или
Коментари Харесай

Иван Димитров, ДБ: Не сме обсъждали кой да оглави правосъдното министерство


" Предполагам, че животът на новото Народно събрание ще бъде дълъг, или най-малко толкоз дълъг, едвам могат да бъдат свършени дилемите, които сме си сложили. От диалозите, които се водят от политическите сили, времето на националния консенсус е пристигнало. Персонално като лице научихме, че новият ръководител ще е господин Никола Минчев. Предварително са водени диалози във връзка с това по какъв метод освен ще бъде избиран ръководителят, само че и какви цели ще има той. По какъв метод ще се водят съвещанията и парламентарният живот ".

Това сподели депутатът Иван Димитров от " Демократична България " в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него заместник-председателите на Народно събрание също ще могат да оказват помощ, когато се постанова.

" Името на политическата мощ, която го излъчи, е " Продължаваме промяната ". Може би от тази смяна има потребност България - нов взор, нов прочит на парламентаризма и по какъв метод би трябвало да се случват нещата. В ДСБ всяко едно решение, което се взима от управлението, се взима след обстойни диалози, както и мненията на всички членове на партията. Когато се водят договаряния, от името на партията и макар че ръководителят има мандат да води тези договаряния, той преценява мнението със мнението на партията. Обсъждана е кандидатурата на госпожа Нинова да бъде ръководител на Народно събрание, тя въпреки всичко е ръководител на Българска социалистическа партия ", добави Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.



Самият той не е виждал цялото съглашение.

" В момента се приказва за сформиране на държавно управление. То не може да бъде от нереални хора, то би трябвало да бъде от физически хора и да бъдат излъчени от политическите сили, които договарят ръководство и държавното управление. Във всяка от една от обособените политически сили са обсъждани лица, които биха могли да свършат една или друга работа ", акцентира националният представител.

Димитров сподели, че на общ конгрес на " Демократична България " не са обсъждали кой би застанал отпред на правосъдното министерство.

" Много са хората, които имаме при нас и могат да свършат тази работа. Не е единствено господин Иванов, а и по-рано съобщи, че той няма оглади правосъдното министерство. Не е наложително този човек да бъде депутат. Това може да бъде всеки един отличен правист. Обсъждаме редица лица ", изясни Димитров.

По думите му в партията му имат много мощни лица, които са IT експерти.

" Едно от главните неща, което е залегнало в програмата, е точно дигитализацията и преобразяване на страната в електронно ръководство. Всяко едно министерство е с големи проблеми, които наследяваме. Затова няма по какъв начин един министър да не си подреди екипа. Народът не ни е изпратил в Народното събрание, с цел да се обичаме. Политиките, които ще следва това държавно управление, не са ляволиберални, а са дяснолиберални. Така че за първи ще забележим по какъв начин ще работи тази формула, която господин Кирил Петков уточни ", разяснява Иван Димитров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР