Предполагам, че г-н Рашков ще сподели с прокуратурата за отношенията

...
Предполагам, че г-н Рашков ще сподели с прокуратурата за отношенията
Коментари Харесай

Рашков дължи обяснение за изтеклите снимки, заяви шефката на Софийската градска прокуратура

" Предполагам, че господин Рашков ще показа с прокуратурата за връзките си с тези лица ". Това съобщи ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова по отношение на изтеклите фотоси на някогашния силов министър.

От фотосите се вижда, че Рашков е един до друг с упрекнатите в проведена незаконна група предприемачи от Хасково Стефан и Марин Димитрови.

Баща и наследник Димитрови, дружно с шефката на митниците Петя Банкова и Никола Николов-Паскал, са упрекнати в контрабанда и пране на пари в изключително огромни размери. Последният е в неопределеност и се търси от управляващите.

Кирилова не посочи дали депутатът от ППДБ и някогашен силов министър Рашков е свикан като очевидец, нито дали това ще се случи. Никакви детайлности по случая с следствието за ОПГ за контрабанда не бяха дадени, както и не стана ясно като какъв тъкмо по случая е присъединен към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Прокурорката добави, че със фотосите на Коцев и Димитрови, пачките и пудела, се е срещнала от медиите. Така тя задочно отхвърли фотосите да са част от досъдебното произвеждане.

" Снимките ги видях в медиите, сътрудниците са решили, че Коцев би трябвало да бъде разпитан като очевидец, а не да е обвинен, защото би трябвало в действителност да има задоволително доказателства, с цел да се пристъпи към сходно нещо. Това е една висока професионална фигура, би трябвало деликатно да се ревизират нещата ", съобщи прокурорът в изявление за Нова.

Магистратът повтори, че контактът Коцев - Сарафов е бил по гледище на Коцев с многократни позвънявания, а Сарафов точно поради това е вдигнал телефона си.

" А и е обикновено да се реализира връзка и да се вършат срещи сред висши управителни длъжности. Часовника Живко Коцев е предал по лично предпочитание, само че занапред експертизи ще откриват дали е същия като на фотосите и дали е с толкоз висока стойност. Не желаеме да падаме на това равнище да омаскаряваме никого ", увери Кирилова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР