Предполагам, че е дошло времето Европа да се погрижи сама

...
Предполагам, че е дошло времето Европа да се погрижи сама
Коментари Харесай

Путин Изненада Всички С Решението, Което Взе! Засяга Пряко България! Вижте Видео!

Предполагам, че е пристигнало времето Европа да се погрижи сама за своята сигурност и суверенитет - ето за какво аз усилвам разноските ни за защита, в това число и за киберсигурност. И в това отношение желая да осигуря взаимност в Европа. За това е належащо да се изясни на хората в Унгария, Полша, Финландия и в други страни, че когато ги атакуван, Европа ще ги отбрани, акцентира френският президент в изявлението, което цитира " Фокус ".

Интервюто излиза през днешния ден, в деня, в който светът отбелязва 100-годишнината от примирието след Първата международна война. По този мотив към 80 международни водачи се събраха в Париж където участваха във възпоменателни церемонии и във Форум за мир.

Руският президент Владимир Путин, който също е в Париж, приветства апела на Еманюел Макрон за европейска войска, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Путин сподели пред съветската държавна телевизия " РТ ", че концепцията не е нова, само че че президентът Макрон я съживява.

Преди два дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реагира в противоположната посока, като назова в туит предлагането на Макрон доста обидно. Във вторник Макрон възобнови апелите си основаване на европейска войска, като сподели, че Европейският съюз би трябвало да е в положение да се пази от Русия, без да разчита на Съединените щати.

Путин съобщи, че е напълно разумно мощен стопански съюз като Европейския да се стреми към самостоятелност и суверенитет в сигурността и защитата. Той назова френското предложение " положителен развой " и сподели, че позицията на Русия съответствува с френската по този въпрос.

Според немската министърка на защитата Урсула фон дер Лайен Европа към този момент е поела по пътя към осъществяване на концепцията на Макрон, отбелязва ДПА.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР