Предполагах, че това е начинът, по който Живко Коцев е

...
Предполагах, че това е начинът, по който Живко Коцев е
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Възможно е главният прокурор да упражни натиск върху главния секретар на МВР

Предполагах, че това е методът, по който Живко Коцев е бил заставен да подаде заявление за излизане от системата на Министерство на вътрешните работи, само че му прави чест, че във вчерашния ден откри задоволително сили, с цел да може истината да излезе. Така  в ефира  на „ Добро утро, Европа “ Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи и водач на партия " Републиканци за България " разяснява оттеглената оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който съобщи, че е бил подложен на голям психически и честен напън.

„ Само преди два дни, когато тази оставка се обсъждаше, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов акцентира, че няма никакъв напън над Живко Коцев. Стана ясно обаче, че е имало напън и той е бил доста сериозен, с изключение на от страна на министъра като значимата политическа фигурна в Министерството на вътрешните работи, само че също по този начин и от страна на прокуратурата от най-високо равнище, което се допуска, че може би е актуалният основен прокурор Борислав Сарафов “, сподели още Цветанов.
Възможно е основният прокурор да си разреши да упражни подобен напън над основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Аз съм виждал този жанр на държание през 2013 година, когато напуснах системата на Министерство на вътрешните работи. Тогава имаше сходен метод към всички експерти в системата на Министерство на вътрешните работи, тъй като преодоляването на системата минава и през висшата професионална фигура в лицето на основния секретар.
 По думите на Цветан Цветанов сега системата на Министерство на вътрешните работи се нуждае тъкмо от балансираща роля като тази, която имаше президента при назначение и освобождение с декрет на висшите професионални фигури.

„ Ако бяха създали законодателна смяна, с която шефовете на службите да се назначават от Министерски съвет или от Народното събрание, щяхме доста бързо да приключим с освобождението на Коцев, а в този момент президентът също е в ролята си да не допусне такова напрежение “, разяснява още Цветан Цветанов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР