Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля

...
Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля
Коментари Харесай

Каракачанов: ВМРО ще излезе със своя президентска двойка на изборите

Предполагах, че още с първите избори ще има задоволително воля и здрав разсъдък да се направи държавно управление. Не е значимо дали Вътрешна македонска революционна организация не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха не откриха нужния кураж да седнат на една маса и да беседват като естествени хора. Това разяснява пред Красимир Каракачанов, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха доста просто, изясни Каракачанов.

Макар че имахме много разлики между тях, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната стратегия кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, до момента в който създадем една обща стратегия за ръководство.

Извинявайте, но по целия свят има обединения. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България от дълго време няма същински политически партии, добави Каракачанов.

Според Каракачанов, новият политически план на Кирил Петков и Асен Василев е " следващия план за власт - нищо повече ".

Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно поданство. Подобен проблем имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев, разяснява Каракачанов по отношение на проблема с канадското поданство на Кирил Петков.

Не смятате ли, че е обикновено, в случай че искаш да реализираш някаква политическа концепция да не се опиташ да направиш някаква естествена политическа групировка и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета групировка, съобщи Каракачанов.

По-добре да поговорим за нашите цели, в сравнение с да обсъждаме следващия кьорфишек, добави той.

Каракачанов разяснява и идните избори за президент. Обясни, че Вътрешна македонска революционна организация ще излезе със своя президентска двойка, като сега в партията се разискват имена на претенденти. Призна, че самият той също е получил номинация, само че обмисля решението си дали да поеме тази отговорност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР