Предполагаема авария налага спирането на шести блок на АЕЦ Козлодуй. На

...
Предполагаема авария налага спирането на шести блок на АЕЦ Козлодуй.
На
Коментари Харесай

Авария: Спират шести блок на АЕЦ „Козлодуй”

Предполагаема повреда постанова прекъсването на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ”.

На 15 април 2023 година шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ” ще бъде спрян за осъществяване на планувани превантивни действия, свързани с индикации за пропуск на топлоносител. Периодът на прекъсването е съгласуван с съществуването на задоволително електрическа енергия в енергийната система на страната в същото време на годината, оповестяват от атомната ни централа.

„ Установените при непрекъснатия мониторинг на системите и оборудванията на блока данни за пропуск от първи към втори силует в трети парогенератор не надвишават нормите за безвредна употреба. Не са достигнати рестриктивните мерки, планувани в софтуерния правилник и няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ „ Козлодуй ”.

Независимо че работата на нуклеарната мощ може да продължи, е взето консервативно решение за прекъсване на блока и осъществяване на профилактични и ремонтни мероприятия, с цел да бъде обезпечена нужната висока сигурност и експлоатационна надеждност на атомната централа. След привършване на плануваните действия шести блок ще бъде включен в енергийната система на страната. Пети блок работи според индустриалния график “, допълват от централата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР